Izvor: Tanjug
18.07.2021 u 17:22
0

MERKEL OBEĆALA POMOĆ POGOĐENIM PODRUČIJIMA U NEMAČKOJ: U poplavama stradalo 157 osoba!

Nemačka kancelarka Angela Merkel obećala je danas brzu finansijsku pomoć nakon posete jednom od područja koja su najteže pogođena poplavama u Nemačkoj, a u kojoj je proteklih dana poginulo najmanje 157 ljudi.

„Mi smo uz vas“, rekla je Merkelova stanovnicima malog grada Adenau u nemačkoj pokrajini Rajna-Falc, nazivajući tamošnju situaciju zastrašujućom, preneo je Rojters.

VAŽNO

BRNABIĆ U POSETI SAD! Cilj je da se Srbija promoviše kao konkurentna destinacija za investiranje

U VLADIČINOM HANU PAO JAK GRAD: Nevreme je oborilo stabla, polomilo crepove, a zbog loših uslova zaustavljen je i saobraćaj!

TRAGEDIJA U KRUŠEVAČKOJ ULICI: Teško povređen muškarac na gradilištu!

UHAPŠEN SIN SINANA SAKIĆA! U Sarajevu priveden, optužen za razbojništvo!

– Nemački jezik jedva može da opiše razaranja koja su se dogodila- navela je.

Merkelova je dodala da će vlada u sredu pokrenuti kratkoročni program pomoći.

U poplavama u Nemačkoj stradalo je 157 osoba.

Oko 110 ljudi stradalo je u okrugu Arvajler južno od Kelna, koji je i najviše pogođen poplavama, a očekuje se da će posle povlačenja vode biti pronađeno još žrtava, saopštila je nemačka policija.

Poplave su uglavnom pogodile nemačke pokrajine Rajna-Falc i Severnu Rajnu-Vestfaliju, gde je stradalo najmanje 46 osoba.

U južnom delu Nemačke u okrugu Berhtesgadener Land u Bavarskoj, koji je najnoviji region koji je pogođen katastrofalnim kišama i poplavama, stradala je jedna osoba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter