Izvor: Tanjug
08.08.2022 u 22:15
0

Mizincev se oglasio o izvozu iz ukrajinskih luka: 61 brod iz 14 zemalja i dalje su blokirani, još uvek postoje rizici od lebdećih ukrajinskih mina!

Turski tanker, dva broda iz Liberije i dva broda i tanker pod zastavom Maršalskih ostrva isplovili su iz ukrajinskih luka u okviru inicijative o međusobnom razumevanju o bezbednom izvozu žita iz ukrajinskih luka, izjavio je načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom Mihail Mizincev.

„Dana 7. avgusta 2022. godine, u okviru inicijative o međusobnom razumevanju o bezbednom izvozu žita iz ukrajinskih luka, brod „Riva vinds“ (Maršalska ostrva, natovaren kukuruzom) napustio je luku Odesa, tanker „Mustafa Nedžati (Turska, natovaren suncokretovim uljem), brod „Star Helen“ (Maršalska ostrva, natovaren brašnom) i brod „Glori“ (Maršalska ostrva, natovaren kukuruzom) isplovili su iz luke Černomorsk. Dana 8. avgusta 2022. brod „Arizona“ (Liberija, natovaren kukuruzom) napustio je luku Černomorsk i brod „Sakura“ (Liberija, natovaren sojom) isplovio je iz luke Južni“, rekao je Mizincev, preneo je TASS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, Rusija je striktno posvećena svojim obavezama po ugovorima u cilju obezbeđivanja izvoza žitarica i mineralnih đubriva iz ukrajinskih luka.

Mizincev je kazao da je 61 brod iz 14 zemalja i dalje blokiran u lukama Herson, Nikolajev, Černomorsk, Očakov, Odesa i Južni.

Rusi upozoravaju: „Deo oružja koje zapadne zemlje šalju Ukrajini mogao bi da završi na crnom tržištu Bliskog istoka, Balkana i drugih regiona!“

„Rizici za plovidbu i oštećenja lučke infrastrukture od lebdećih ukrajinskih mina i dalje su prisutni za crnomorske države“, naglasio je on.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter