Izvor: rts/rt
03.09.2023 u 08:14
0

DA LI SE TO SPREMA VELIKI RAT? Moskva – Postoji rizik od direktnog sukoba NATO-a i Rusije

Moskva je saopštila da su ruske snage tokom jučerašnjeg dana uništile tri ukrajinska bespilotna čamca, koja su pokušala da napadnu Krimski most, kao i da je isto toliko dronova oboreno iznad Belgorodske oblasti.

Prvi zamenik predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski, istovremeno, izjavio je da postoji veliki rizik od direktnog sukoba između NATO-a i Moskve, kao i da je situacija „veoma opasna“. Poljanski smatra da se ne može isključiti da Alijansa šalje Kijevu i ljudstvo, osim obaveštajnih podataka, oružja i municije.

youtube/prinscreen

-Svi shvataju da je jedini spas kijevskog režima podrška Zapada, koja se pomalo smanjuje. Verujem da mnogi ljudi u SAD i drugim zemljama počinju da shvataju da kijevski režim gubi, poručio je Dmitrij Poljanski

JEVREJIN A FINANSIRA NACISTE: Ko je JEVREJSKI OLIGARH koji PUNI UKRAJINSKA GROBLJA i DŽEPOVE ZELENSKOM?

Naime, Poljanski je odgovarao na pitanja korisnika društvene mreže X (bivši Tviter) koje je, između ostalog, zanimalo da prokomentariše kako ruska strana vidi izjavu poznatog američkog novinara Takera Karslona o mogućnosti izbijanja rata između Rusije i NATO naredne godine.

-Nije na nama da procenjujemo koliko je verovatan taj scenario. Više puta smo upozoravali da je situacija veoma opasna i da postoji veliki rizik od direktnog sukoba između Rusije i NATO-a“, kazao je Poljanski.

On je podsetio da je Alijansa i te kako uključena u zbivanja u Ukrajini jer joj daje satelitske obaveštajne podatke, isporučuje oružje, municiju.

-Šalju im sve osim ljudstva. Ali ne znamo to tačno, jer ima mnogo znakova da su tamo instruktori, plaćenici, a o pogibiji nekih ljudi, generala i oficira NATO, vrlo se misteriozno govori kod njih. Sve to izaziva sumnje. Ne možemo da isključimo opciju da učestvuju u nekim operacijama u Ukrajini, dodao je ruski zvaničnik.

Rusija nastavlja specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Tokom noći odjeknula je snažna eksplozija u Odesi. Jedinice Vazdušno-desantnih snaga čvrsto drže odbranu kod Artjomovska. Jedinice Vazdušno-desantnih snaga nastavljaju da čvrsto drže odbranu i sprečavaju ulazak diverzantsko-izviđačkih grupa u naselja u blizini Artjomovska. Svakog dana izviđači u malim grupama kreću se ka periferiji grada kako bi pratili akcije protivnika koji je u defanzivi u blizina naših pozicija“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Bela kuća, takođe, navodi  da su ukrajinske trupe „veoma napredovale ka ruskim položajima na jugu zemlje“, kao i da su postigle „određeni uspeh protiv druge linije ruske odbrane“, posebno južno od Zaporožja.

Podsetimo, američki novinar Taker Karlson nedavno je izjavio da će administracija Džozefa Bajdena početi rat velikih razmera sa Rusijom sledeće godine kako bi sačuvala vlast u zemlji.

Oni planiraju da ratuju sa Rusijom. To je ono što žele. Približava se rat između SAD i Rusije sledeće godine. Mislim da nećemo pobediti, ali to je drugo pitanje. To je politička mera, potrebno im je da počnu sukobe kako bi u svojim rukama koncentrisali moć iz vremena rata i da pobede“, kazao je Karlson u jednoj radio emisiji.

Za to vreme, Nobelova fondacija saopštila je da je donela odluku da otkaže poziv ambasadorima Rusije, Belorusije i Irana na dodelu nagrade u Stokholmu, nakon burnih reakcije visokih zvaničnika u Švedskoj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter