Izvor: Sputnik Srbija
24.08.2022 u 14:15
0

MOSKVA SPREMNA DA DOSTAVI DOKAZE IAEA: „Uprkos lažnim izjavama kijevskog režima, Rusija ne razmešta teško naoružanje i ne koristi nuklearku Zaporožje u vojne ciljeve“

Napadi Kijeva na Zaporošku nuklearnu elektranu koji i dalje traju posledica su zločinačke popustljivosti Zapada, izjavio je Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama na sednici Saveta bezbednosti koju je Rusija sazvala povodom situacije u nuklearci.

Diplomata je dodao da Rusija ne razmešta teško naoružanje na nuklearci i ne koristi je u vojne ciljeve.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

RUSIJA NUDI NAGRADU! Milion rubalja za pomoć u hapšenju komandanata Azova

Potvrđujemo da u nuklearci vlada zdrava radna atmosfera i da niko nikog ne maltretira. Uprkos lažnim izjavama kijevskog režima i njegovih pokrovitelja, Rusija ne razmešta na teritoriji nuklearke teško naoružanje i ne koristi nuklearnu elektranu u vojne ciljeve. Ministarstvo odbrane je spremno da IAEA dostavi fotografije visoke rezolucije na kojima se vidi da se naoružanje, naročito teško, ne raspoređuje na teritoriji nuklearke“, objasnio je on.

Nebenzja je naglasio da Moskva očekuje da će IAEA u najskorije vreme posetiti Zaporošku nuklearku i da je spremna na maksimalnu saradnju.

Takođe je istakao da je Rusija jutros dostavila Savetu bezbednosti UN i Generalnoj skupštini fotografije koje svedoče o granatiranju nuklearke od strane ukrajinskih snaga.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter