Izvor: Kurir.rs/RIA Novosti
08.04.2023 u 18:20
0

POKUŠAO DA PROŠVERCUJE MOŠTI 80 SVETACA: Muškarac pokušao da prenese dragocenosti iz Ukrajine u Moldaviju, uhvaćen na granici!

Usled neopreznog transporta kovčega, relikvijari su ispali sa svojih mesta.

Muškarac iz Moldavije je pokušao da u tu zemlju odnese delove moštiju 80 svetaca i crkvene predmete, saopštila je u subotu granična služba Ukrajine.

MOLDAVIJA ĆE U EU? Poljski premijer gurnuo prst u oku Moskvi!

„Pokušan je prenos moštiju 80 svetitelja i crkvenih predmeta u Moldaviju. Na kontrolnom punktu Tabaki, graničari sa carinicima pronašli su kivot sa moštima 80 svetitelja, ikonu i hramsku govornicu (visoki sto koji se koristi u bogosluženju)“, navodi se u saopštenju ministarstva na njihovom Telegram kanalu.

Kako se navodi u saopštenju, jedan Moldavac je u ime prijatelja pokušao da odnese sve predmete u crkvu Pokrova Presvete Bogorodice, navodno za praznik.

Usled neopreznog transporta kovčega, relikvijari su ispali sa svojih mesta.

Graničari su incident prijavili Službi bezbednosti Ukrajine i policiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter