Izvor: Kurir.rs
24.05.2023 u 16:56
1

NAJVEĆI SVETSKI NOSAČ AVIONA UPLOVIO U OSLO: Slede zajedničke vojne vežbe

Ruska ambasada u Oslu osudila je posetu američkog nosača aviona Oslu.

Najveći svetski nosač aviona, „Džerald R. Ford“, uplovio je danas u Oslo, što je prvi put da takav američki brod uplovi u taj grad.

AMERIČKI NOSAČI AVIONA NA DNU MORA, KINESKA MORNARICA UNIŠTENA: Analiza vašingtonskog instituta, ovako bi izgledao rat u vezi sa Tajvanom!

Rojters navodi da je reč o demonstraciji snaga NATO-a u vreme pojačani napetosti između NATO-a i Rusije zbog rata u Ukrajini. Brod i članovi posade će narednih dana izvoditi vojne vežbe sa norveškim oružanim snagama duž obale te zemlje, saopštili su norveški vojni zvaničnici.

– Ova poseta je važan signal bliskih bilateralnih odnosa između SAD i Norveške i signal kredibiliteta kolektivne odbrane i odvraćanja – rekao je operativnog komandnog centra vojske Norveške Džoni Karlsen.

Ruska ambasada u Oslu osudila je posetu američkog nosača aviona Oslu.

– Na arktičkom severu nema pitanja koja zahtevaju vojno rešenje, niti tema gde je potrebna spoljna intervencija. S obzirom da je u Oslu priznato da Rusija ne predstavlja direktnu vojnu pretnju Norveškoj, takve demonstracije moći deluju nelogično i štetno – poručeno je iz ambasade.

Norveška, članica NATO, deli granicu sa Rusijom na Arktiku i prošle godine je postala najveći evropski snabdevač gasom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAJVEĆI SVETSKI NOSAČ AVIONA UPLOVIO U OSLO: Slede zajedničke vojne vežbe”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter