Izvor: BSC Happy
17.07.2023 u 09:45
2

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: RUSI pokreću TAKTIKU GENERALA SUVOROVA – BRZA POBEDA, UDARI iz nekoliko pravaca

508. dan je od početka specijalne vojne operacije. U vazduhu se oseća početak ruske kontraofanzive. Ukrajinska kontraofanziva jenjava, dok su poslednji očajnički potezi bezazleni udari na Krim. O ovim temama i stanju na frontu, u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" razgovaramo sa: Milovanom Bajagićem, vojni analitičarem, Brankom Lukićem, advokatom i Rankom Gojkovićem, publicistom.

Milovan Bajagić je objasnio zašto se za Krima kaže da je „pupak sveta“

– Mislim da je ovo možda čak i jedna vrsta izviđanja ruskog protivnika. Ne zaboravimo da je Krim „pupak sveta“, kako je govorio Čerčil.. Najveći nosač aviona je tamo. Krim je uvek bio izrazito jak vojni centar i za vreme Sovjetskog saveza i za vreme Carske Rusije, naročito od 2014 godine. Rusi su tamo skoncentrisali jake aerodrome i vazduhoplovstvo, protivobalske sisteme. Postoji čak i centar za obuku delfina i morskih životinja za odbranu. Postoje 4 centra za odbranu, Jedan Amerikanci imaju na Floridi i Havajima. Rusi imaju na Krimu i Severnoj floti – kaže.

Kreće ruska kontraofanziva

– Prema zapadnim izveštajima od pre 5 dana, kažu da su Rusi pojačali upotrebu borbenih delfina i severne orke. Imaju nameru da štite brodove. Englezi kažu da su Rusi to uradili, nije to bez ikakvog razloga.  Rusi će pokrenuti kontraofanzivu iz nekoliko pravaca – zaključio je Bajagić.


Branko Lukić kaže da će Odesa i Harkov postati sigurno ruski

– Moje mišljenje je da Rusi sigurno neće ostaviti Odesu i Harkov, oni će pripasti Rusiji. Ovaj napad na Krim je izviđanje, da vide koliko su Rusi spremni ukoliko krenu na Odesu. Oni (Ukrajinci) nemaju snagu koju su imali na početku rata. Znamo i da vojni vrh ruske vojske kaže da oni imaju potencijala da izvrše ofanzivu. Znamo da te ofanzive više nisu masovne. To je od 5 do 25.000 hiljada ljudi, retko vidimo da je više krenulo. Ukrajincima je postalo jasno da sve veće grupe Rusi otkrivaju. Nije moguće razviti neki veći napad sa više tehnike. Ovaj rat očito da je doneo nešto novo. Napadi se izvode sa manjim brojem tehničkih sredstava i manjim brojem ljudstva – istakao je Lukić.


Ranko Gojković kaže da svi strahuju od ruske kontraofanzive

– Samo pominanje predsednika Putina… znamo za katastrofalne gubitke u prvih 20 dana. Naravno da oni očekuju, ne samo uspešnu odbranu, nego i neku vrstu ruske kontraofanzive. Neće biti samo Odesa i Harkov, došlo je vreme da se prihvati strategija Suvorova; važna je samo brza pobeda i toga se Zapad sada plaši. Očito, čini mi se da dolazi do ozbiljniji preokret na frontu. Sada slede dela, ne reči – smatra Gojković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: RUSI pokreću TAKTIKU GENERALA SUVOROVA – BRZA POBEDA, UDARI iz nekoliko pravaca”

  1. Svaka čast hepi televiziji bez vas nebismo znali istinu sa fronta u ukrajini vi nam dajete ohrabrenje jer tamo je biti il ne biti onog što je dobro u ovom jadnom svijetu

    11
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter