Izvor: RT
09.02.2024 u 12:20
0

NAREDNIH 60 POKOLJENJA PROKLINJAĆE NATO ZBOG BOMBARDOVANJA SRBIJE! RUSIJA stala uz SRBIJU na VANREDNOJ SEDNICI SB UN!

Prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski je na vanrednoj sednici govorio o pravim posledicama današnjih dramatičnih događaja u Srbiji - bombardovanju Jugoslavije 1999. godine, kao i o odluci SAD da tzv. Kosovu pošalje "džaveline"

Nova pokolenja koja žive na teritoriji bivše Jugoslavije proklinjaće NATO zbog zdravstvenih problema sa kojima se suočavaju zbog bombardovanja krajem 90-ih, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski na vanrednoj sednici na kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako bi se na tlu Srbije uspostavio trajni mir, potrebno je setiti se „pravog razloga današnjih dramatičnih događaja“ – agresije NATO na Jugoslaviju, poručio je Poljanski.

„Takozvani pobornici demokratije započeli su bombardovanje zemlje osiromašenim uranijumom, što je dovelo do masovnih civilnih žrtava i uništenja civilne infrastrukture. Naneta je katastrofalna šteta životnoj sredini. Za to će NATO proklinjati narednih 60 generacija“, naveo je.

Ljude koji su osuđeni da pate od zdravstvenih problema zbog kriminalnih radnji Vašingtona bivša američka državna sekretarka Madlen Olbrajt je cinično nazvala „kolateralnom štetom“, podsetio je Poljanski.

Plan SAD da pošalju samoproglašenoj Republici Kosovo protivtenkovski sistem „džavelin“ je provokativan korak koji će predstavljati grubo kršenje rezolucije Saveta bezbednosti UN, dodao je Poljanski.

Vašington i njegovi sateliti nastavljaju da podržavaju agresivnu politiku kosovskih Albanaca prema Srbima, ocenio je.

„Sjedinjene Države, kao jedan od osnivača Ujedinjenih nacija i stalni član njenog Saveta bezbednosti, otišle su toliko daleko da su javno i zvanično počele da govore o nameri da krše rezolucije UN“, naveo je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter