Izvor: BSC Happy
27.03.2023 u 09:01
1

NATO OSUDIO PUTINA: Ruska pretnja nuklearnim naoružanjem nikad realnija!

NATO je osudio Vladimira Putina zbog „opasne“ nuklearne retorike nakon što je ruski predsednik najavio planove za postavljanje taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiji, dok su njegove snage pojačale granatiranje ukrajinskog grada Avdijevke na liniji fronta.

Ovaj potez, iako nije neočekivan, jedan je od najizraženijih nuklearnih signala Rusije do sada i upozorenje NATO-u zbog njene vojne podrške Ukrajini, koja je kao odgovor pozvala na sastanak Saveta bezbednosti UN. 

 – Ruska nuklearna retorika je opasna i neodgovorna –  rekla je u nedelju portparolka NATO-a Oana Lungesku. „NATO je na oprezu i mi pomno pratimo situaciju.

ŠTA JE TAKTIČNO NUKLEARNO ORUŽJE? Evo čime Putin preti Zapadu!

Nismo videli nikakve promene u ruskom nuklearnom držanju koje bi nas navele da prilagodimo svoje.

Putin je uporedio svoj plan za Belorusiju u subotu sa Sjedinjenim Državama koje postavljaju svoje oružje u Evropi, insistirajući da Rusija neće prekršiti svoja obećanja o neširenju nuklearnog oružja. 

Međutim, Lungesku je rekao da su Putinovo obećanje o neširenju oružja i njegov opis raspoređivanja američkog oružja u inostranstvu bili daleko od cilja.

 – Rusko pozivanje na NATO-ovu nuklearnu deljenje je potpuno pogrešno. NATO saveznici deluju uz puno poštovanje svojih međunarodnih obaveza –  dodala je ona u saopštenju.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“NA HAPPY TV: „Putinova uloga je istorijska – promenio je Rusiju, ali i svet!“

 – Rusija je dosledno kršila svoje obaveze o kontroli naoružanja – navodi se.

Šef ukrajinske bezbednosti, Aleksij Danilov, rekao je da će ruski plan destabilizovati Belorusiju, za koju je rekao da je Moskva uzela „taoca“.

Među ostalima koji su osudili Putinov plan bili su Litvanija, koja je rekla da će pozivati na nove sankcije Moskvi i Minsku, dok je visoki predstavnik EU za politiku EU Žozep Borel pozvao Belorusiju da ne bude domaćin oružja i zapretio je novim sankcijama.

Belorusija i Rusija imaju bliske vojne veze, a Minsk je dozvolio Moskvi da koristi svoju teritoriju kao polaznu tačku za invaziju potonje na Ukrajinu prošle godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NATO OSUDIO PUTINA: Ruska pretnja nuklearnim naoružanjem nikad realnija!”

  1. Koliko Zemalja su NATO Zlikovci Okupirali i Bombardovali,a za Njih ne važi Odgovornost.I sada su u Ukrajini i napadaju Rusiju ,a prave se da ne Ratuju.Nato Banda, mora biti zaustavljena.

    4
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter