Izvor: BSC Happy
09.06.2023 u 15:50
0

NATO OKUPACIJA: TRUPE U ZEMLJI KOJA NIJE ČLANICA

Švedska će dozvoliti NATO da bazira trupe na svojoj teritoriji čak i pre nego što se formalno pridruži odbrambenom savezu, izjavili su u petak premijer i ministar odbrane.

Švedska je prošle godine podnela zahtev za ulazak u NATO kao rezultat ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Prigovori Turske i Mađarske su odložili kandidaturu i Švedska se sada nada da će joj se pridružiti na samitu NATO-a u Litvaniji sledećeg meseca.

RUSIJA I KINA NA PRAGU PROMENA: Evo o čemu je Gerasimov razgovarao sa kineskim kolegom – strogo POVERLJIVO

 – Vlada je odlučila da švedske oružane snage mogu da preduzmu pripreme sa NATO-om i zemljama NATO-a kako bi omogućile buduće zajedničke operacije – rekli su premijer Ulf Kristersson i ministar odbrane Pal Jonson.

 – Pripreme bi se mogle sastojati od privremenog smeštanja strane opreme i osoblja na švedsku teritoriju. Odluka šalje jasan signal Rusiji i jača odbranu Švedske – rekli su oni u tekstu u dnevnom listu Dagens Niheter.

Rusija će u doglednoj budućnosti ostati pretnja susednim zemljama, rekli su, i nisu sigurni u razmere teritorijalnih ambicija predsednika Vladimira Putina. Druga nordijska država Finska, koja ima dugu granicu sa Rusijom, pridružila se NATO-u u aprilu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter