Izvor: Alo
31.01.2024 u 14:06
3

NE DAJ SE, SRPSKI BRATE! SUTRA ZA ORBANA DAN „D“! MAĐARSKOG LIDERA čeka PAKAO!

Približava se "dan D" za mađarskog lidera Viktora Orbana. Naime, u četvrtak se održava samit lidera EU na kojem će se raspravljati i o dugoročnoj finansijskoj podršci Ukrajini.

Orban je na sastanku u decembru blokirao paket podrške od 50 milijardi evra, ovoj, ratom zahvaćenoj zemlji i ukoliko se ponovo odluči za taj potez, zvaničnici u Briselu su navodno izradili tajni plan za sabotiranje mađarske ekonomije. Usled pretnji iz EU Orban je izjavio da smatra da „imperijalistički Brisel“ vrši pritisak i ucenjuje suverene države EU koje se ne slažu sa politikom rata, migracija i pitanja roda koju vodi zvanični Brisel i potom potvrdio da je spreman da ublaži svoj stav o predloženom paketu pomoći EU Ukrajini, ali pod određenim uslovima.

Zeleno svetlo?

Orban je za francuski magazin „Le Point“, dan nakon što je njegov šef kabineta rekao da je Mađarska otvorena da se budžet EU iskoristi za paket pomoći Ukrajini, kazao da je Mađarska spremna da učestvuje u toj odluci EU, ali uz garancije da će se svake godine odlučivati da li da se izdvaja novac za novu pomoć ili ne.

„I ovogodišnja odluka mora imati isti pravni osnov: mora biti jednoglasna“, rekao je Orban.

On je dodao da Brisel nije ispoštovao suverenitet Mađarske kada je ta zemlja odbila da da saglasnost da se Ukrajini o slanju pomenute pomoći.

Takođe je naglasio da se Mađarska zalaže za prekid vatre i pregovore za kraj rata u Ukrajini, ali smatra da to nije stav koji zauzima većina članica bloka, i optužio EU da postaje „imperijalistička“ i da Evropska komisija vodi „ideološki rat“ protiv Budimpešte.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “NE DAJ SE, SRPSKI BRATE! SUTRA ZA ORBANA DAN „D“! MAĐARSKOG LIDERA čeka PAKAO!”

  1. Nedaj se brate orbane kakav naslov a on glasa za pomoc ukraini kao i erdoan za sirenje natoa jel vi to tvrdite da smo nesvrstani i blago pro ruski a podrzavamosve korake protiv rusije tesko svima ako kad putin raskrinka sve koji su ga izdali

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter