Izvor: Sputnjik
25.06.2021 u 07:59
0

„NE VIDIMO PROMENU U NJEGOVOM PONAŠANJU“: Eu neće sastanak sa Putinom

Evropska unija je u petak odbila mogućnost sastanka na vrhu s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom jer, kako su rekli čelnici nakon evropskog samita u Briselu, nisu stvoreni uslovi za to.

VAŽNO

PREDSEDNIK VUČIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE HRVATSKE: Srbija nikoga neće moliti!

MINISTAR LONČAR PORUČIO: Situacija sa koronom stabilna, ali nema opuštanja

PREMIJERKA BRNABIĆ APELUJE: Građani, vakcinišite se!

EMISIJA „NA PRAVOM MESTU“: Istina o obaveštajnim službama u redovima mafije!

„Danas nismo mogli da se dogovorimo o tome da se u skorije vreme sastanemo“, rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel koja je zajedno s aFrancuskom želela takav susret.

„Još je rano jer zasad ne vidimo radikalne promene u Putinovom ponašanju“, rekao je litvanski predsednik Gitanas Nauseda. „Obvezati se bez ikakve crvene linije, bez ikakvih preduslova, bila bi veoma loša poruka“, dodao je on.

Angela Merkel je ipak ocenila da je „važno da nastavi dijalog i radi na njegovom obliku“ i dodala da bi, lično, volela „odvažniji“ rezultat.

„Podržao sam Nemačku i Francusku u vezi sa dijalogom sa Rusijom na najvišem nivou. Sada moramo da utvrdimo koji kanali dijaloga mogu biti korisni“, izjavio je austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

„Odnosi s Rusijom ne mogu se svesti na ekonomske sankcije i na izgon diplomata. U nekom trenutku moramo da imamo mogućnost da se sastanemo za stolom“, rekao je belgijski premijer Aleksander De Kro.

Francuska i Nemačka su se zauzele za obnovu dijaloga sa Rusijom, ali je predlog o njegovom nastavku na najvišem nivou podelio evropske čelnike.

PROČITAJTE JOŠ

METEOROLOG TODOROVIĆ: Očekuje nas blago zahlađenje

UGAŠEN POŽAR NA NOVOM BEOGRADU! Nema povređenih

NEVREME POGODILO NOVU VAROŠ! Materijalna šteta na poljoprivrednim usevima

NASTAVLJA POBEDNIČKI NIZ! Novak u finalu dubla turnira na Majorki (VIDEO)

Taj dijalog će se voditi na „poljima koja su zanimljiva za EU“, dodaje se u zaključcima prihvaćenim na sastanku na vrhu. Evropski čelnici će zatim razgovarati s Rusijom o „oblicima i o uslovima tog dijaloga“, dodaje se u tekstu.

Čelnici EU-a su pozvali Rusiju da pokaže „konstruktivniju saradnju“ i „prestane da deluje protiv EU-a i zemalja u svom susedstvu“.

Ujedno su izrazili „spremnost da odlučno i koordinisano odgovore na svaki zlonameran, nezakonit i remetilački korak Rusije, koristeći se svim raspoloživim sredstvima“.

Visoki predstavnik EU-a za spoljnu politiku Žozef Borel zadužen je da pripremi „predloge za dodatne restriktivne mere, pa i za ekonomske sankcije“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter