Izvor: tanjug
07.09.2022 u 17:55
0

Nemačka odvojila 13 milijardi evra za u paketu pomoći za građane i kompanije sa ciljem da im olakša borbu sa rastućom inflacijom!

Nemački paket pomoći za građane i kompanije koji treba da im olakša borbu sa rastućom inflacijom iznosiće ove godine 13 milijardi evra, od čega će savezna vlada dati 12 milijardi, saopštilo je nemačko ministarstvo finansija.

Sa međugodišnjom inflacijom od 7,9 odsto u avgustu, Berlin je bio pod pritiskom da pruži dodatnu pomoć građanima i preduzećima pogođenim porastom cena energije, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je objavilo ministarstvo finansija, pomoć za 2023. godinu iznosiće oko 42,5 milijardi evra, od čega će 24,6 milijardi evra stići iz savezne kase.

Jednokratna isplata od 300 evra za penzionere predstavlja skoro polovinu obećane olakšice za 2022. godinu vredne 6 milijardi evra, dok bi energetske firme u ovoj i narednoj godini dobile ukupno tri milijarde evra.

ŠOLC UMIRUJE NEMCE: „Preživećemo zimu uprkos energetskim problemima“

Paket podrazumeva da 7,5 milijardi evra u 2022. i 2023. godini bude usmereno na smanjenje poreza na prihod od gasa.

Karta za javni prevoz od 9 evra, koja se nudi ovog leta koštaće državu ukupno tri milijarde evra sledeće godine.

Rojters navodi da je najveći deo izdvojenih sredstava od 10,1 milijardu evra namenjen nadoknadi štete od inflacije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter