Izvor: Kurir.rs
21.07.2023 u 13:40
0

KREMLJ PRAVO U METU: Nepredvidive UKRAJINSKE akcije su opasnost za civilno brodarstvo u Crnom moru

Kremlj je danas saopštio da nepredvidive akcije Ukrajine predstavljaju opasnost za civilno brodarstvo u Crnom moru i optužio Kijev za izvođenje terorističkih napada u toj oblasti.

POČEO RUSKI ARMAGEDON: ODMAZDA – GORE KIJEV, ZAPOROŽJE, DNJEPROPETROVSK, ODESA (VIDEO)

Rusija je ove nedelje navela da bi se svi brodovi koji idu ka ukrajinskim crnomorskim lukama mogli smatrati vojnim ciljevima, a zemlje pod čijom zastavom plove stranama u sukobu na ukrajinskoj strani, nakon opoziva bezbednosnih garancija napuštanjem Crnomorskog dogovora o žitu, preneo je Rojters.

„Nepredvidive akcije i štaviše, umešanost kijevskog režima u terorističke akte svakako potencijalno stvara pretnju u ovoj oblasti“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Upitan da li su brodovi koji prevoze rusku naftu i drugu robu iz ruskih crnomorskih luka u opasnosti i da li je Rusija promenila rute svojih brodova u Crnom moru, Peskov je rekao novinarima da će vladine službe doneti odluku.

„Situacija se analizira, a naše odgovorne agencije će dati odgovarajuće preporuke za minimiziranje opasnosti“, istakao je Peskov.

Moskva se u ponedeljak povukla iz Crnomorskog dogovora o žitu, koji ima za cilj da olakša bezbednu plovidbu brodova koji su prevozili ukrajinsko žito iz ukrajinskih luka tokom sukoba jer odredbe o rukom izvozu prehrambenih proizvoda i đubriva nisu poštovane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter