Izvor: BSC HAPPY/SPUTNIK
21.07.2023 u 14:03
0

PUTIN RASKRINKAO POLJSKU: Ciljaju zapadnu Ukrajinu i maštaju o beloruskim teritorijama! MOSKVA SPREMNA da Poljsku podseti na poklon koji je dobila!

Sprema se značajno povećanje združene litvansko-poljsko-ukrajinske brigade

Poljski lideri, sudeći po svemu, računaju da pod ‘kišobranom’ Severnoatlantske alijanse oforme koaliciju kako bi se umešali u ukrajinski sukob i ‘otkinuli što veći komad kolača’ da bi povratili, kako oni smatraju, svoje istorijske teritorije – današnju Zapadnu Ukrajinu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta bezbednosti.

Ruski predsednik je naglasio da je Poljska značajan deo svojih zapadnih teritorija dobila zahvaljujući Sovjetskom Savezu i odluci Josifa Staljina. On je dodao da je Poljska, očigledno, zaboravila na to, ali je Moskva spremna da je podseti da su zapadne teritorije današnje Poljske zapravo Staljinov poklon Poljacima.

Putin je je takođe dodao da je „dobro poznato“ da Poljaci maštaju i o beloruskim teritorijama.

Šef ruske države naložio je direktoru Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergeju Nariškinu da je neophodno pratiti planove Poljske koji se tiču Ukrajine, nakon što je Nariškin upozorio da se Poljska u vezi sa situacijom oko Ukrajine sprema da uspostavi kontrolu nad Zapadnom Ukrajinom, tako što će tamo rasporediti svoju vojsku. „Prema informacijama koje dobijamo, Varšava postepeno postaje svesna da nikakva zapadna pomoć Kijevu nije sposobna da podrži Ukrajinu u ostvarenju oni ciljeva koji su zacrtani. Štaviše, poljske vlasti sve više shvataju da je poraz Ukrajine samo pitanje vremena“, istakao je Nariškin.

Prema njegovim rečima, sprema se značajno povećanje združene litvansko-poljsko-ukrajinske brigade koja će dejstvovati pod okriljem takozvanog „Lublinskog trougla“. On je objasnio da je ovaj korak, kao jedan od načina, planiran da se sprovede kao „ispunjavanje savezničkih obaveza“.

PUTIN OTKRIVA NOVE DETALJE: Gotovo sva skladišta NATO naoružanja u Ukrajini su uništena! Na agresiju prema Belorusiji ODGOVORIĆEMO SVIM SREDSTVIMA!

Ruski predsednik smatra da poljsko-litvansko-ukrajinska jedinica, koja se pominje u medijima, ima za cilj naknadnu okupaciju Ukrajine. „U medijima su se pojavile objave o planovima za stvaranje neke takozvane poljsko-litvansko-ukrajinske jedinice: odnosno, nije reč ni o kakvom okupljanju plaćenika, njih je tamo prilično, i oni se uništavaju, već upravo o redovnoj, dobro opremljenoj vojnoj jedinici koja se planira koristiti za delovanje na teritoriji Ukrajine, uključujući za navodno osiguranje bezbednosti Zapadne Ukrajine. Zapravo, ako se stvari nazovu svojim pravim imenom – za naknadu okupaciju tih teritorija“, ocenio je ruski lider. On je dodao da je takva perspektiva „očigledna“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter