Izvor: TANJUG
20.07.2022 u 16:17
0

NI POŽARI IM NEĆE UNIŠTITI SEZONU: Grci očekuju više od milion turista iz Srbije ove godine

Turistička sezona u Grčkoj protiče u najboljem redu, a očekuje se tu zemlju, koja važi za jednu od najomiljenijih destinacija srpskih turista, poseti između 800.000 i 1,1 milion turista iz Srbije, kaže predsednik Udruženja Grci Srbije Vasilis Provelegios.

Provelegios za Tanjug navodi da Grčka ove godine očekuje rekordan broj turističkih poseta, zbog čega, od epidemioloških mera za turiste, važi samo obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

CRNOGORCI KRIVE RUSIJU I UKRAJINU ZA LOŠ POČETAK SEZONE: Oni su činili četvrtinu posete, taj nedostatak nije kompenzovan

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Turisti u Grčkoj se ove godine osećaju krajnje slobodno, što ne važi za Grke koji žive tamo – ukazao je Provelegios.

Srbi u Grčkoj, kaže, uglavnom letuju na Peloponezu i nekim ostrvima.

– Prethodnih godina nisu svi letovali, pa ove godine koriste priliku da budu na moru u Grčkoj – konstatuje Provelegios, koji je i predsednik Građanske stranke Grka Srbije.

Veruje da će tokom leta Grčku posetiti oko 24 miliona turista.

Kada je reč o situciji sa požarima, koji zbog visokih temperatura, bukte u Grčkoj, Provelegios prenosi da su na Kritu raseljena neka sela, ali da je za sada sve pod kontrolom, zahvaljujući spasilačkoj i vatrogasnoj infrastrukturI.

– Na Kritu su raseljena sela radi predostrožnosti. Uspeli su da spreče širenje požara na mesta koja su raseljena. Nekoliko kuća je izgorelo, ali sve to država može da sanira u kratkom periodu – naveo je Provelegios.

On je podsetio da je sinoć izbio požar na brdu iznad Atine.

– Vrućine su velike i ima mnogo onih koji se neodgovorno ponašaju tamo gde je lako da dođe do požara, pa se nesreće dešavaju. Nije se desilo do sada da postoji veća pretnja za državu, jer ono što se zapali, za sada se drži pod kontrolom – rekao je Provelegios.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter