Izvor: Tanjug
30.04.2023 u 17:57
0

„NIJE NA ZELENSKOM DA ODLUČUJE KAKO ĆE SE MAĐARSKA PONAŠATI!“ Sijarto oštro odgovorio ukrajinskom vođi

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto rekao je danas da, na sreću, nije na ukrajinskom predsedniku da odlučuje o tome da li je ponašanje Mađarske kao članice NATO-a prikladno ili ne, reagujući na izjavu Volodimira Zelenskog da je ponašanje Mađarske kao članice Alijanse neprikladno.

-Srećom, nije na njemu da odlučuje o tome- izjavio je Sijarto, prenosi MTI.

ZELENSKI NE MOŽE DA SE NAČUDI! „Kako to Mađarska sme da radi?“

On je naveo da su Mađari već platili visoku cenu rata u Ukrajini, kao i da su u sukobu poginuli mnogi pripadnici mađarske etničke zajednice u Zakarpatju.

Sijarto je poručio da, ako se ukrajinski predsednik na ovaj način zahvaljuje Mađarskoj na tome što je zbrinula više od miliona izbeglica iz Ukrajine i na tome što stalno šalje pomoć Kijevu, ukrajinske vlasti mogu da računaju na zvaničnu Budimpeštu i ubuduće.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je ranije da smatra da ponašanje Mađarske i njeni odnosi sa Rusijom ne odgovaraju statusu članice NATO.

-Kako rešiti spor sa Budimpeštom? Čini mi se da postoji političko zapetljavanje političkih elita u Mađarskoj. Veoma je čudna situacija, može li jedna NATO zemlja biti za Rusiju i protiv NATO – rekao je Zelenski u subotu, kako je prenela „Evropska pravda“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter