Izvor: BSC HAPPY
27.11.2023 u 10:35
0

„NJEGOVA SLABOST NAS UGROŽAVA“: Grenel kritikovao Bajdena zbog napada Huta na američki razarač!

Ričard Grenel komentarisao je na svom nalogu na Platformi X napad na američki razarač USS Mason koji se dogodio u Indijskom okeanu, nakon što je posada pritekla u pomoć napadnutom tankeru izraelskog milijardera.

Američki razarač USS Mason napadnut je balističkim raketama nakon što je posada intervenisala u nedelju zbog napada na komercijalni tanker u vodama Adenskog zaliva u Indijskom okeanu, preneli su američki mediji.

Dve balističke rakete su ispaljene na američki razarač sa teritorije Jemena koja je pod kontrolom pro-iranskih pobunjenika Huta, nedugo nakon što je američki ratni brod odgovorio na poziv za pomoć upućen sa komercijalnog tankera koji su zaplenili naoružani napadači, saopštila je američka vojska.

Grenel je ovaj napad projektilima na američki razarač prokomentarisao na Platformi X optuživši predsednika Bajdena da je odgovoran za ono što se doogodilo jer je Hute, koji su izveli ovaj napad, skinuo sa liste terorističkih organizacija.

Zbog Bajdenove slabosti nismo bezbedni – napisao je Grenel.

Tanker Central park, nosio je teret fosforne kiseline kada je njegova posada pozvala u pomoć zbog piratskog napada „nepoznatog entiteta“, navodi se u saopštenju Centralne komande američke vojske.

Raketni razarač USS Mason i drugi saveznički brodovi iz operativne grupe za borbu protiv piraterije, koja deluje u Adenskom zalivu i duž obala Somalije, odgovorili su na poziv u pomoć i „zahtevali oslobađanje broda“, stoji u saopštenju centralne komande.

BAJDEN POTVRDIO: Oslobođena četvorogodišnja američka devojčica iz Gaze

„Nakon toga, pet naoružanih osoba iskrcalo se sa broda i pokušalo da pobegne svojim malim čamcem“, navodi se u saopštenju objavljenom na platformi Iks.

Tanker Central park je u vlasništvu kompanije Zodijak Meritajm koja posluje u okviru grupacije izraelskog milijardera Ejla Ofera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter