Izvor: happbsc
23.03.2024 u 20:02
0

Nova svedočenja preživelih u napadu u Moskvi: „Pucnji su trajali i trajali“

Anastasija Rodionova, preživela napadačica u napadu na dvoranu Crocus City u Moskovskoj oblasti, rekla je da su naoružani napadači „pucali na sve unutar prostorije. „Neverovatno je. Shvatite tek sada da ste srećni, zaista srećni. Kada sam se vratila kući, moj kaput je bio prekriven krvlju”, dodala je.

Još jedna preživela u napadu, Margarita, koja nije želela da navede svoje prezime, rekla je Rojtersu da su „pucnji trajali i trajali“. „Sišli smo na neki prizemni sprat, neku tamnu prostoriju, i videla sam samo natpis „izlaz“ kako sija u tami, i nismo znali da li da bežimo ili ne. Ko je tamo u mraku? Šta je tamo u mraku?“ rekla je.

Posetilac iz dvorane „Krokus“ savladao teroristu i oduzeo mu oružje

Muškarac koji je sa ženom bio  u koncertnoj dvorani Krokus izjavio je da je savladao jednog teroristu i oduzeo mu oružje. „Pogledao sam svoju ženu i video užas u njenim očima. Shvatio sam da moram nešto da učinim“, rekao je čovek u intervjuu za TV kanal Rosija 24.

Teroristi su automobilom pregazili osmogodišnjeg dečaka kada su bežali iz „Krokus siti hola“ u blizini Moskve.

Igor, otac povređenog deteta Ilje, rekao je da su na koncert otišli sa celom porodicom – on, njegova supruga, 11-godišnja ćerka i sin.

– Kada je počela pucnjava, uspeli smo brzo da izađemo iz sale. Prvo smo hteli da se sakrijemo u toalet, ali smo se u poslednjem trenutku predomislili. Sada shvatamo da je ovo bila ispravna odluka. Pažljivo sam izveo porodicu iz zgrade, istrčali smo na ulicu…

– I tek što mi se u glavi pojavila pomisao da smo bezbedni, videli smo taj isti auto „reno“ kako juri ka nama punom brzinom i namerno naleće na našeg sina i obara ga.

– On je [auto] udario moju ćerku i mene tangencijalno i zadobili smo manje modrice. Moj sin je zadobio traumatsku povredu mozga, slomljenu ključnu kost i slomljen kuk. Lekari još ne daju nikakve prognoze. Samo molimo sve da ga zadrže u kući. Vaše molitve.

– On je [auto] udario moju ćerku i mene tangencijalno i zadobili smo manje modrice. Moj sin je zadobio traumatsku povredu mozga, slomljenu ključnu kost i slomljen kuk. Lekari još ne daju nikakve prognoze. Samo molimo sve da ga zadrže u kući. Vaše molitve.

Nakon toga, prema njenim rečima, izbio je požar. Napadači su hteli da na taj način pobiju sve preostale ljude u dvorani.

„Požar je izbio, vatra je počela da se širi. Zatvorili su glavna vrata, ali verovatno nisu mogli da ih zaključaju. Ležala sam na podu blizu vrata, jedva sam disala. Nakon nekog vremena, puzala sam i izašla iz dvorane. To je trajalo oko tri do četiri minuta. Nakon toga sam puzala do izlaza i izašla sam kada sam videla da je bezbedno“, ispričala je žena koja je želela da ostane anonimna.

Napadači su uhapšeni blizu granice sa Ukrajinom.

Dvojica su uhapšena nakon potere automobilom, dok su druga dvojica uhvaćena u šumi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter