Izvor: happbsc
23.03.2024 u 21:09
3

UHAPŠENI TERORISTI UKRAJINSKI DRŽAVLJANI: Jedan od njih bio borac na frontu

Nakon stravičnog terorističkog napada na koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve u kojoj je stradalo više od 140 ljudi dok je veliki broj povređenih, pojavili su se podaci o uhapšenim teroristima. Predsednik Vladimir Putin proglasio je 24. mart danom nacionalne žalosti u celoj Rusiji. Šef FSB je izvestio Putina da je privedeno 11 osumnjičenih, uključujući četvoro koji su direktno učestvovali u terorističkom napadu.

Na društvenim mrežama pojavili su snimci ispitivanja i podaci iz ličnih dokumenata uhapšenih. Kako se navodi oni su ukrajinski državljani, a jedan od njih je čak bio i borac na ukrajinskom frontu 2022 godine.

Nova svedočenja preživelih u napadu u Moskvi: „Pucnji su trajali i trajali“

Reč je o Ukrajinskom građaninu  Rustemu Ažijevu.

Takođe ruska FSB identifikovala je i druge osumnjičene , a prema identifilacionim dokumentima i oni su državljani Ukrajine.

Među uhapšenima se nalazi i devetnaestogodišnji Muhamedsobir Fajzov, on se nalazi u ruskoj bolnici. Dokumenta za boravak u Ruskoj Federaciji je, kaže, dobio upravo na aerodromu od nepoznatih lica. Ali je prihvatio da učestvuje u gnusnom napadu na nedužne civile u Moskvi.

Akcija spasavanja na mestu terorističkog napada u Krokusu je završena, potraga je još u toku, rekao je guverner Vorobjov. ISIS nema nikakve veze sa ovim. Ovo nije običan teroristički akt, čiji je razlog ideologija… Čini mi se da je u pitanju neka vrsta ugovornog, naručenog masovnog ubistva… Čini se da je reč o organizovanom kriminalu koji ima političku osnovu. akcija protiv određene države”, bivša ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsl, prenose RIA novosti.

Podsetimo, najmanje tri maskirane osobe pucale su po ljudima u koncertnoj dvorani i u tržnom centru, koji je zapaljen, a gašenje požara je trajalo satima.

Policija vrši opsežnu akciju, pretražujući oblast.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “UHAPŠENI TERORISTI UKRAJINSKI DRŽAVLJANI: Jedan od njih bio borac na frontu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter