Izvor: Informer
29.12.2023 u 08:15
0

„OD LANCETA BEGA NEMA“: RUSI se POPUT KIŠE ČELIKA SRUČILI na TVRĐAVU NACISTIČKE HUNTE – HARKOV i LAVOV!

"Od 'Lanceta' bega nema"

Vazdušno-desantne jedinice grupe snaga „Dnjepar“ ruske armije svakodnevno uništavaju borbenu opremu ukrajinskih formacija.

Mete lovaca „krilate pešadije“ na hersonskom pravcu bili su samohodni top 2S1 „Gvozdika“, kamion i tenk OSU, otkriveni noću pomoću termovizijskih sistema.

Rusija tokom noći izvršila udare raketama i dronovima na Harkov i Lavov

Ruske snage napale su jutros raketama ukrajinski grad Harkov, a registrovano je najmanje šest eksplozija, saopštio je gradonačelnik Ihor Terehov. Istovremeno, ukrajinska protivvazdušna odbrana bila je ktivna u gradu Lavovu, na zapadu zemlje, koji je bio na udaru ruskih dronova, napisao je regionalni guverner Maksim Kozicki na Telegramu.

KAKAV UDAR SATANISTA NA TRAMPA: I ova država sprečila njegovo kandidovanje za PREDSEDNIKA!

Ruski strateški bombarderi sposobni da ispaljuju rakete dugog dometa otkriveni su u ruskom vazdušnom prostoru u blizini Sumske oblasti u Ukrajini, prenosi Kijev independent. Zvaničnici u Kijevu pozvali su tokom noći stanovnike da idu u skloništa jer su ruske bespilotne letelice otkrivene i u toj oblasti.

Stanovnicima Poltave, Mirgoroda i Čerkasa, gradova u centralnoj Ukrajini, takođe je savetovano da isu u skloništa, navode ukrajinski mediji.

Iran najavio potpisivanje valutnog sporazuma sa Rusijom

Valutni sporazum između Irana i Rusije, koji će omogućiti trgovanje u rubljama i rijalima, biće potpisan u prvom kvartalu 2024. godine, izjavio je šef iranske centralne banke Mohamed Farzin.

– Obim našeg izvoza u Rusiju je manji od obima uvoza. Jedna od naših dobrih mera da promenimo ovu situaciju je to što će u prvom kvartalu naredne godine godine Iran i Rusije potpisati valutni sporazum, što znači da će biti moguće trgovati u rubljama i rijalima – rekao je šef iranske centralne banke, prenosi agencija ISNA .

Dan ranije je agencija Tasnim, pozivajući se na Centralnu banku Irana, javila da je iranska banka Sepah otvorila prvi strani akreditiv za uvoz robe iz Rusije nakon što je Ministarstvo pravde SAD obnovilo režim sankcija Iranu. Farzin je ove nedelje boravio u dvodnevnoj poseti Moskvi, gde se sastao sa šeficom Banke Rusije Elvirom Nabiulinom. Napominje se da su se Farzin i Nabiulina, nakon sastanka, dogovorili da otvore kreditnu liniju u iznosu od 65 miliona evra za Iran za uvoz neophodne robe iz Rusije.

IZRAEL PONOVO NAPAO JUŽNU SIRIJU: Pogođena glavna baza odbrane

Više od 100 hiljada ljudi

Ukrajinske vlasti su od avgusta 2022. godine prinudno evakuisale više od 100 hiljada ljudi sa teritorija DNR pod kontrolom svojih snaga, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za reintegracije.

34 paketa vojne pomoći

Kijev je za godinu dana od Vašingtona dobio 34 paketa vojne pomoći vredne više od 24 milijarde dolara, saopštio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na mreži „Iks“.

Zelenski je takođe zahvalio za pomoć i izrazio nadu za dalje odlučne korake SAD.

Zaharova: EU i Litvanija ne poštuju sporazume o tranzitu robe u Rusiju

Sve veće gužve na prelazima na rusko-litvanskoj granici, uzrokovane opstrukcijom Vilnjusa, na kraju su posledica nesposobnosti Litvanije i EU da ispoštuju postojeće sporazume o tranzitu robe, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Kao rezultat pooštravanja carinskih kontrola od strane Litvanije, kvota za teretni železnički transport i ograničenja putničkog saobraćaja na rusko-litvanskoj granici, dolazi do velikih zagušenja u saobraćaju. Smatramo da je trenutna situacija rezultat nesposobnosti Vilnjusa i Brisela da se pridržavaju sporazuma navedenih u zajedničkim izjavama Ruske Federacije i Evropske unije 2002. i 2004. godine – rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Prema njenim rečima, Moskva će nastaviti da se dosledno trudi da Litvanija i Evropska unija ispune svoje postojeće međunarodno-pravne i političke obaveze, navedene u ovim dokumentima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter