Izvor: Tanjug/Reuters
06.11.2023 u 14:53
0

ODLUKA JE DONETA : Putin se sprema i ponovo će se kadidovati za predsednika, duže na vlasti i od Staljina i od Brežnjeva

Predsednik Rusije Vladimir Putin odlučio je da se kandiduje na predsedničkim izborima u martu pošto smatra da mora da vodi Rusiju kroz najopasniji period u poslednjih nekoliko decenija, potvrđeno je iz šest neimenovanih izvora.

MONSTRUOZNI ZLOČINI BEZ PRESEDANA: Poražavajući podaci zbog kojih je Gaza na kolenima, na svakih 10 minuta strada jedno dete

Putin je već je bio predsednik duže od bilo kog drugog ruskog vladara još od Josifa Staljina i nadmašio je i 18 godina dug mandat Leonida Brežnjeva.Izvori su rekli da su vesti o Putinovoj odluci procurile i da se savetnici sada pripremaju za kampanju i izbore za Putina.

„Odluka je doneta – on će se kandidovati“, rekao je jedan od izvora koji ima saznanja o planiranju. Drugi izvor potvrdio je da je odluka doneta i da se Putinovi savetnici spremaju za Putinovo učešće, a još tri izvora rekla su da je odluka doneta i da će se Putin kandidovati.

Sa druge strane portparol Kremlja Dimitrij Peskov kaže da  Ruski predsednik Vladimir Putin još nije doneo odluku da li će se kandidovati na predsedničkim izborima u martu 2024. godine, demantujući tako navode medija da se Putin već odlučio za kandidaturu.

“Putin još nije dao nikakve izjave o tom pitanju. Izborna kampanja još nije najavljena“, rekao je Peskov, a prenosi TAS S. Očekuje se da će predsednički izbori u Rusiji biti održani 17. marta 2024, a odluku o tome doneće sledećeg meseca Savet Federacije, gornji dom parlamenta. Prema ruskom zakonu, Putin ima pravo da se kandiduje za još jedan mandat. Ranije danas agencija Rojters je prenela da je Putin odlučio da se kandiduje na izborima u martu, što bi mu potencijalno omogućilo da ostane na vlasti najmanje do 2030. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter