Izvor: Alo.rs
11.02.2024 u 09:12
2

„NESPOSOBAN JE DA BUDE PREDSEDNIK“: Oglasio se bivši lekar Bele kuće i paralisao svet

Zastupnik republičke stranke iz Teksasa Roni Džekson, bivši lekar Bele kuće, rekao je da izveštaj specijalnog savetnika Roberta Hura „potvrđuje“ ono što on i mnogi znaju godinama: predsednik Bajden ima „ozbiljne probleme“.

BAJDEN IZGUBIO KONTROLU, VIKAO NA SARADNIKE: „Šta ih se tiče moj MRTVI SIN“

Hur, koji je imao zadatak da istraži Bajdenovo pogrešno rukovanje poverljivim dokumentima, opisao je predsednika u ovonedeljnom izveštaju kao „simpatičnog, dobronamernog, starijeg čoveka sa lošim pamćenjem“.

– To potvrđuje ono što većina nas zna – rekao je Džekson za Foks njuz.

– Od kada je bio kandidat Džo Bajden govorio sam da ovaj čovek nije kognitivno sposoban da bude naš predsednik, naš vrhovni komandant i naš šef države. To sam govorio iznova i iznova.

– Gledao sam tog čoveka svaki dan, znate, i oko njega osam godina dok je bio potpredsednik. Postoji drastična, drastična razlika između tada i sada – rekao je on.

– Vratite se nazad i pogledajte video-snimke kada je bio prvi potpredsednik i uporedite ih sa sadašnjim. To čak i nije ista osoba – dodao je Džekson.

– On ima neke ozbiljne probleme. To govorim već duže vreme. Sada to kaže izveštaj — izveštaj specijalnog tužioca je izašao i rekao je upravo to. To je bio specijalni advokat kojeg je imenovao Bajden DOJ, a oni su govoreći isto ono što ja i mnogi Amerikanci već duže vreme govorimo“.

Uprkos ogromnoj zabrinutosti zbog njegovog mentalnog zdravlja , Bajden je u četvrtak uveče rekao Amerikancima iz Bele kuće da je njegovo pamćenje „dobro“ i branio svoju kampanju za reizbor, rekavši da je on „najkvalifikovanija osoba u ovoj zemlji da bude predsednik“.

Bajdenovo obraćanje naciji suledilo je samo nekoliko sati nakon što je Hur objavio svoj izvještaj, u kojem nije preporučena krivična prijava protiv predsednika zbog pogrešnog rukovanja poverljivim dokumentima. Ti zapisi su uključivali poverljive dokumente o vojnoj i spoljnoj politici u Avganistanu, između ostalog dokumenta vezana za nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku za koje je Hur rekao da uključuju „osetljive obaveštajne izvore i metode“.

– On je kognitivno nesposoban da bude naš vrhovni komandant i to će biti problem za nas – rekao je Džekson.

Podsetimo, Bela kuća je prethodno komentarisala navode da Bajden pati od gubitka pamćenja kao „netačne, neopravdane i neprimerene“.

Potpredsednica Kamala Haris rekla je da su takve priče „više nego pogrešne i jasno politički motivisane“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„NESPOSOBAN JE DA BUDE PREDSEDNIK“: Oglasio se bivši lekar Bele kuće i paralisao svet”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter