Izvor: Tanjug
31.07.2023 u 09:59
0

OGLASIO SE PRIGOŽIN: Izneo nove detalje

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin saopštio je, u danas objavljenoj glasovnoj poruci, da njegova vojna organizacija "Vagner" trenutno ne regrutuje nove borce, ali je verovatno da će to učiniti u budućnosti.

Budućnost „Vagnera“ i Prigožina je nejasna od kako je krajem juna došlo do kratkotrajne pobune protiv ruskog vojnog establišmenta, a zvanični Kremlj kasnije odobrio da Prigožin i neki od njegovih boraca, koji su učestvovali u nekim od najžešćih bitaka u Ukrajini, odu u Belorusiju.

VAGNEROVCI UPLAŠILI POLJSKOG PREMIJERA: „Situacija postaje sve opasnija“

Uprkos svemu, Prigožin je pozvan na sastanak sa Vladimirom Putinom samo pet dana nakon pobune, a prošle nedelje je fotografisan u Sankt Peterburgu, gde je predsednik Rusije bio domaćin liderima afričkih zemalja tokom rusko-afričkog samita.

„Danas definišemo naše naredne zadatke čiji je okvir sve jasniji. Bez sumnje, to su zadaci koji će biti izvršeni u ime velike Rusije“, poručio je Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na Grej Zoni, Telegram kanalu povezanom sa organizacijom „Vagner“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter