Izvor: Sputnik Srbija
03.08.2022 u 11:12
0

OGRANAK SLUŽBE BEZBEDNOSTI UKRAJINE: Dobijanje ruskog državljanstva od strane Ukrajinaca pretnja za nacionalnu bezbednost

Ogranak Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) u Hersonskoj oblasti je još 2019. godine objavio u ukrajinskim medijima članak u kojem je dobijanje ruskog državljanstva od strane Ukrajinaca proglašeno pretnjom za nacionalnu bezbednost, sledi iz tajnih dokumenata SBU.

U njima se, između ostalog, napominje da se beleži „povećan broj slučajeva da ukrajinski državljani dobijaju ruske pasoše“ što, prema rečima višeg detektiva SBU u Hersonskoj oblasti Mihaila Lihteja, ugrožava teritorijalni integritet Ukrajine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

NE POMAŽE NI ZAPADNO ORUŽJE Zelenski se obratio naciji: „Situacija u Donjecku pakao koji se ne moze opisati!“

Da bi se ova „pretnja“ zaustavila, Lihtej je uz pomoć agenta objavio članak na ukrajinskom portalu „ŠoTam.in.ua“ u kojem je proces davanja ruskog državljanstva Ukrajincima predstavljen kao „faktor koji u ovoj fazi predstavlja značajnu pretnju nacionalnoj bezbednosti Ukrajine i koji susedna država koristi za raskol ukrajinske nacije“.

„Pažnja čitalaca takođe je bila usmerena na krivičnu odgovornost (za sticanje ruskog državljanstva) na osnovu člana 110 Krivičnog zakonika Ukrajine (zadiranje u teritorijalni integritet zemlje) u najopasnijim slučajevima“, navodi se u izveštaju Lihteja o događajima.

Operativac zaključuje da je „izvršeni rad postigao određeni pozitivan rezultat“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter