Izvor: Tanjug
21.01.2023 u 11:18
0

OLENA ZELENSKA SUPTILNO „MOLI ZA POMOĆ“, U DOGOVORU SA SUPRUGOM? „Za mirovni plan Kijeva potrebna veća podrška Zapada!“

Ona se obratila Svetskom ekonomskom forumu u Davosu nakon što su zapadni saveznici umanjili nade Ukrajine u brzu isporuku borbenih tenkova

Ukrajinski saveznici na Zapadu mogu da premoste kašnjenja u sprovođenju mirovnog plana u deset tačaka koji je Kijev izneo, tako što bi svaka od zemalja preuzela odgovornost za jedan njegov deo, izjavila je prva dama Ukrajine – Olena Zelenska.

PRVA UKRAJINSKA KORVETA PORINUTA U ISTANBULU: Olena Zelenska prisustvovala svečanoj ceremoniji! (VIDEO)

Ona se obratila Svetskom ekonomskom forumu u Davosu nakon što su zapadni saveznici umanjili nade Ukrajine u brzu isporuku borbenih tenkova, navodi Rojters.

Zelenska je u intervjuu za švajcarski dnevnik Noje Cirher cajtung izjavila da su mnogi životi izgubljeni zato što Zapad nije uspeo u kratkom roku da Ukrajini dostavi oružje kako bi porazila ruske snage, kao i da je uništen veliki deo infrastrukture te zemlje, ali i da su potrebni i drugi oblici pomoći.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Plan ide dalje od toga, on takođe uključuje pravosudne zahteve kao što je onaj za uspostavljanjem međunarodnog suda za ratne zločine i da ratni zarobljenici mogu da se vrate u Ukrajinu.Postoji uloga za koju svaka zemlja može da preuzme odgovornost“, rekla je prva dama Ukrajine.

Plan koji je u novembru na samitu G20 najavio ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, takođe poziva na pružanje pomoći u hrani i energetskoj bezbednosti i na uspostavljanju mehanizama za sprečavanje eskalacije sukoba u evroatlantskom prostoru.

Zelenska je saopštila i da bi brza isporuka oružja poboljšala sposobnost Ukrajine da dobije rat. Za Ukrajinu to znači „zaštititi našu zemlju, naše talente i našu decu“, rekla je Zelenska i dodala da su „granice ovog rata granice Ukrajine“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter