Izvor: HappyBSC
20.10.2022 u 14:22
0

OPSADNO STANJE IZMEĐU RUSIJE I NATO – A MOGAO JE DA „EKSALIRA“ 29. SEPTEMBRA: Susret Su-27 sa britanskim avionom iznad Crnog mora umalo fatalan, RUSI ispustili raketu!

Ispuštena je raketa iz ruskog aviona u blizini nenaoružanog aviona RAF-a u rutinskoj patroli iznad Crnog mora, rekao je ministar odbrane.

GRADONAČELNIK KRAMATORSKA: Rusi sa 11 raketa tokom noći gađali grad

 U saopštenju koje je ažuriralo poslanike o ratu u Ukrajini, Ben Volas je rekao da se incident dogodio 29. septembra i da je Rusija priznala da se dogodio u međunarodnom vazdušnom prostoru.

Volas je rekao da, iako nije neuobičajeno da se avioni prate na ovaj način, „međutim, tokom te interakcije ispostavilo se da je jedan od aviona SU-27 ispustio projektil u blizini RAF Rivet Joint-a izvan vizuelnog dometa“.

On je incident opisao kao „potencijalno opasan angažman“, ali je rekao da se ne smatra „namernom eskalacijom“.

Međutim, on je rekao da to pokazuje da ruska vojska „nije izvan” odluke da „pravila ne važe za njih”.

Komons je čuo da je Rusija za incident okrivila „tehnički kvar“.

Britanski ministar odbrane je rekao: „Naša analiza bi potvrdila da je u pitanju kvar“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 „Ukupno vreme interakcije između ruske letelice i zakovice je bilo približno 90 minuta“, rekao je on.

„Patrola je završena i avion se vratio u bazu.“

Volas je svoju zabrinutost izneo direktno sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom i načelnikom štaba odbrane u Moskvi.

„U svom pismu sam jasno stavio do znanja da je letelica bila nenaoružana, u međunarodnom vazdušnom prostoru i da je pratila unapred obaveštenu putanju leta“, rekao je on.

 „Osećao sam da je mudro obustaviti ove patrole dok ruska država ne dobije odgovor.“

Britanske patrole iznad Crnog mora su prvobitno bile obustavljene, ali su sada nastavljene i praćene su borbenim avionima, rekao je Volas.

Ministar je dodao da je Velika Britanija podelila informacije o tome šta se dogodilo sa saveznicima i da će nastaviti da obavlja redovne letove sa RAF Rivet Joint-om u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora – što je činila od 2019. godine 

Laburistički ministar odbrane u senci  – Luk Polard rekao je da je incident „ozbiljan podsetnik o važnosti izbegavanja eskalacije i pogrešne procene uz nastavak ujedinjene podrške Ujedinjenog Kraljevstva Ukrajini“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter