Izvor: Tanjug
22.01.2021 u 09:37
0

ORBAN: Ne trebaju nam objašnjenja, već vakcine

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da ta zemlja ne može da ukine mere uvedene radi sprečavanja korona virusa sve dok se ne izvrši masovna vakcinacija ljudi.

On je za mađarski državni radio kazao da najbolji pristup jeste da se odobri upotreba nekoliko različitih vakcina protiv korona virusa, kako bi se podstakla brža proizvodnja i isporuka vakcina, prenosi Rojters.

„Ne trebaju nam objašnjenja, već vakcine“, rekao je Orban i dodao da se nada da će mađarski šef diplomatije Peter Sijarto, koji se danas nalazi u Moskvi radi pregovora o vakcinama, obezbediti sporazum o kupovini ruske Sputnjik V vakcine.

ZANIMAĆE VAS OVO

LONČAR: Građani su izabrali dobar put, put prevencije

GRAĐANI OČEKUJU POPUŠTANJE MERA: Danas sednica Kriznog štaba

U BEOGRADU OTVORENI NOVI PUNKTOVI ZA VAKCINISANJE: Skoro 170.000 građana zainteresovano za cepivo

TOPAO JANUARSKI DAN: Umereno oblačno, temperatura do 16 stepeni

„DOPUSTITE DA SKLOPIM OČI, IDEM…“ Poslednja PORUKA pokojne MIRE ledi krv u ŽILAMA! (FOTO)

Prema njegovim rečima, kada zdravstveni radnici, starije osobe i oni koji rade u „prvim redovima“ dobiju vakcinu, razgovori o ublažavanju mera mogu da počnu.

Inače, mađarska agencija za lekove odobrila je upotrebu britanske AstraZeneka i ruske Sputnjik V vakcine.

Mađarska je tako postala prva zemlja EU koja je odobrila rusku vakcinu, za koju evropski regulator još nije dao zeleno svetlo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter