Izvor: Tanjug
09.12.2023 u 19:14
0

OSLOBOĐENO STO RUSKIH DRŽAVLJANA: Putin zahvalio predsedniku Egipta na pomoći u evakuaciji iz Pojasa Gaze

Oko 100 ruskih državljana i članova njihovih porodica prešlo je kontrolni punkt Rafa u Pojasu Gaze, saopštilo je danas rusko Ministarstvo za vanredne situacije. U saopštenju ruskog Ministarstva za vanredne situacije se podseća da je više od 1.000 državljana Rusije već spaseno iz ove palestinske enklave. Izraelski ratni avioni protekle noći su nastavili bombardovanje Pojasa Gaze, čak delova na jugu te enklave, iako je Izrael ranije pozivao palestinske civile da se sklone od ratnih dejstava upravo na jug Pojasa Gaze. Izraelska vojska uputila je danas palestinskim civilima "hitan apel" da, zbog žestokih borbi koje se vode u i oko grada Kan Junisa, na jugu Pojasa Gaze, napuste veći deo tog područja

Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio je u telefonskom razgovoru svom egipatskom kolegi Abdelu Fatahu al-Sisiju na pomoći u evakuaciji ruskih državljana iz Pojasa Gaze. „Predsednik Rusije je zahvalio Abdelu Fatahu al-Sisiju na pomoći u evakuaciji ruskih državljana i članova njihovih porodica, kao i na isporuci humanitarne pomoći iz Rusije u Pojas Gaze“, navodi se u saopštenju pres-službe Kremlja, prenosi TASS.

KAMPANJA U AMERICI SE ZAHUKTAVA: Rejting kandidata je takav da ne možete ni da ga zamislite

Portparol egipatskog predsednika Ahmed Fahmi rekao je ranije da su se Putin i al-Sisi dogovorili, između ostalog i o nastavku napora za postizanje primirja u palestinskoj enklavi. Dva predsedika su takođe ukazala na važnost koordinisanih međunarodnih napora na postizanju pravičnog i sveobuhvatnog rešenja palestinskog problema, dodao je Fahmi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter