Izvor: Tanjug
10.06.2022 u 11:46
0

OVA SVETSKA KOMPANIJA ČUVA PODATKE UKRAJINSKE VLADE: Evo šta su uradili sa podacima TRI DANA PRE POČETKA rata

Kompanija Amazon veb servisis (AVS) je pomogla ukrajinskim ministarstvima i privatnim kompanijama da prenesu više od 10 petabajta podataka u računarski oblak (cloud) nakon početka sukoba u Ukrajini.

„AVS će preneti i više od do sada prenetih 10 petabajta (10 miliona gigabajta) osnovnih podataka iz 27 ukrajinskih ministarstava, 18 univerziteta, najveće ukrajinske škole za daljinsko učenje K-12 (koja služi stotinama hiljada raseljene dece) i desetina preduzeća iz privatnog sektora. Trenutno postoji 61 migracija podataka ukrajinske vlade na AVS, a očekuje se da će ih biti još“, saopštila je kompanija Amazon, prenosi Ukrinform.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

OGLASILI SE ČLANOVI PORODICA STRANIH PLAĆENIKA KOJI SU OSUĐENI NA SMRT U DNR!

Migracija podataka je izraz koji podrazumeva proces premeštanja podataka iz jednog sistema ili logičke particije u drugi.

Pre sukoba sa Rusijom, ukrajinski zakon je nalagao da se se određeni državni podaci i odabrani podaci iz privatnog sektora čuvaju na serverima koji se fizički nalaze u Ukrajini.

Nedelju dana pre nego što je ruska vojska započela svoje akcije u Ukrajini parlament te zemlje je usvojio zakon kojim se dozvoljava premeštanje vladinih podataka i podataka privatnog sektora u računarski oblak.

Da bi to postiglo, ukrajinsko rukovodstvo je objavilo javni poziv za pomoć, a Amazon veb services (AVS) bio je među prvim organizacijama koje su se javile da pomognu.

Tri dana nakon početka sukoba stručnjaci AVS-a počeli su da prenose podatke na svoj robustan računarski i skladišni hardver.

„AVS je počastvovan što radi zajedno sa ukrajinskom vladom i drugim privatnim i javnim organizacijama kako bi pomogao narodu Ukrajine“, saopšteno je iz Amazona, navodi Ukrinform.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter