Izvor: RT
23.11.2023 u 08:54
0

OVO ĆE BITI GLAVNO ORUŽJE ODKB: PUTINOV veliki PROJEKAT PROTIV NATO PAKTA!

Predsednik Rusije je na sastanku sa članovima vlade, govoreći o pitanjima opšte bezbednosti, najavio formiranje jedinstvenog i zajedničkog sistema PVO sa zemljama članicama ODKB

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku sa članovima vlade pokrenuo pitanja opšte bezbednosti i najavio formiranje jedinstvenog sistema protivvazduhoplovne odbrane u zemljama Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

Uoči sutrašnjeg sastanka u Minsku u okviru ODKB, Putin je predložio formiranje jedinstvenog i zajedničkog sistema PVO koji će služiti svim zemaljama ODKB.

U tom pogledu je već urađeno dosta, između ostalog i sa predsednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom koji je do juče boravio u Moskvi, rekao je Putin.

– Već smo isporučili dva diviziona naših sistema PVO S-300 u Tadžikistan. To je osam lansera – rekao je on i dodaje da vlada mora da donese odgovarajuću naredbu do kraja godine, kako bi se taj rad nastavio.

Situacija u Pojasu gaze je odavno prešla kritičnu tačku, kazao je Putin i zamolio kolege da kažu nešto više o evakuaciji  Rusa iz Pojasa Gaze i dopremanju humanitarne pomoći.

– Mislim da nam se obratilo 900 ljudi sa zahtevom da budu izvedeni sa područja sukoba. Od toga je 639 državljana Rusije, a još 271 njihov rođak – rekao je on.

Glavna tema sastanka je razvoj međunarodnog pomorstva, članovi vlade razmatraju niz operativnih pitanja, iznose izveštaje s tim u vezi, iznose rezultate rada i predlažu najbolja rešenja.

Na samom početku sastanka, Putin se zahvalio svim kolegama iz vlade koji su učestvovali u pripremi posete predsednika Tadžikistana Rusiji koja je, kako je rekao, prošla veoma dobro i donela dobre rezultate.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter