Izvor: Alo.rs
23.11.2020 u 19:47
0

Ovo je BAJDENOV TIM! Blinken će biti državni sekretar!

Izabrani predsednik SAD Džo Bajden je odabrao ljude koji će biti u njegovoj administraciji, kao i osoblje Bele kuće, a novi državni sekretar biće Entoni Blinken, saopštio je danas Bajdenov tranzicioni tim.

Džejk Saliven će biti savetnik za nacionalnu bezbednost, a Ejvril Hejns direktor nacionalne obaveštajne službe, preneo je Rojters.

Alehandro Majorkas će biti na čelu ministarstva unutrašnje bezbednosti, a Linda Tomas-Grinfild ambasador u Ujedinjenim nacijama.

Entoni Blinken je još jedan zvaničnik Vašingtona dobro poznat Beogradu. On je više puta bio sagovornik predsednika Aleksandra Vučića, iz perioda kada je obavljao funkciju zamenika državnog sekretara u administraciji Baraka Obame, dok je potpredsenik SAD bio Bajden.

OVO MORATE ZNATI

DRAMA U BARU: Porodica ZARAŽENOG pacijenta POLOMILA VRATA bolnice! (VIDEO)

HOROR U RIPNJU: Prolaznik našao LJUDSKU LOBANJU u šumi!

PAO BEOGRADSKI RAZBOJNIK Lažnim pištoljem otimao pazare

Prvi njihov zabeleženi susret odigrao se u junu 2015. godine, kada je Vučić kao premijer Srbije boravio u Vašingtonu.

Vučić i Blinken razgovarali su tada o podršci SAD, evropskom putu Srbije, situaciji u regionu, dijalogu sa Prištinom i spoljnopolitičkim aktivnostima Srbije i Vučić je naglasio neophodnost političke podrške SAD evrointegracijama Srbije i dodao da je dosta učinjeno na očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Vučić je Blinkena obavestio i o ekonomskim reformama koje se sprovode u Srbiji i pozvao ga da poseti Srbiju.

Blinken je u tom susretu istakao da će SAD da ohrabre Evropsku uniju da što pre otvori poglavlja sa Srbijom i izrazio je zadovoljstvo ličnim zalaganjem i ulogom Vučića u regionu, kao i radom srpske vlade.

PROČITAJTE I OVO

DOBRA VEST IZ CRNE GORE Vladika Joanikije negativan na korona virus

NAJVEĆI SKOK PREMINULIH Ovo je novi korona presek u Srbiji

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA Beograd i dalje prvi, u vrhu i Novi Sad

Blinken je tom prilikom rekao da je sve što je do tada učinjeno dovelo do bliže saradnje Srbije i SAD i pozdravio je ekonomske reforme i naglasio neophodnost većeg prisustva američkih investitora u Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter