Izvor: Kosovo Online
28.10.2023 u 22:18
2

OVO JE DRUGA I KONAČNA FAZA KOJU POKREĆEMO, SAM PAKAO ĆEMO SPUSTITI NA ZEMLJU: JEZIVO OBEĆANJE NETANJAHUA ZALEDILO SVET!

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je druga faza rata protiv Hamasa počela protekle noći ulaskom kopnenih snaga u Pojas Gaze i poručio da su su izraelski ratni ciljevi jasni — "uništenje Hamasovih vojnih i upravljačkih sposobnosti i vraćanje talaca kući".

Na konferenciji za novinare u Tel Avivu, Netanjahu je, kako piše Tajms of Izrael, rekao da je odluka o započinjanju kopnenog upada doneta jednoglasno, kako od strane ratnog kabineta, tako i od bezbednosnog kabineta.

„Naši komandanti i vojnici koji se bore na neprijateljskoj teritoriji znaju da iza njih stoje nacija i nacionalno rukovodstvo“, istakao je Netanjahu.

Kazao je da su trupe koje je sreo na terenu odlučne da nateraju Hamas da plati za akcije od 7. oktobra.

KAKO JE BAJDEN GOVORIO O IZRAELU 1986? Ovo otkriva zašto AMERIKA PODRŽAVA TEL AVIV od početka! VIDEO

„Oni su odlučni da iskorene ovo zlo iz sveta, za naše postojanje i, dodajem, za celo čovečanstvo“, rekao je premijer Izraele.

Netanjahu kaže da su izraelski vojnici deo zaostavštine jevrejskih ratnika koja seže 3.000 godina unazad i da im je cilj „pobediti neprijatelja ubicu i obezbediti naše postojanje na našoj zemlji“.

Odgovarajući na pitanje o iranskoj umešanosti u napade 7. oktobra, Netanjahu navodi da nema Hamasa bez Irana.

„Iran podržava Hamas… Ne mogu vam sa sigurnošću reći da su u ovoj konkretnoj operaciji, u ovom konkretnom trenutku, bili uključeni u mikro planiranje“, ocenio je on i dodao da „nema Hamasa bez Irana“.

Netanjahu je, takođe, rekao da se zalaže za zatvaranje nekih vladinih ministarstava i povećanje državne potrošnje, te da je jedina ekonomija koja ga sada zanima „ekonomija municije“.

On tvrdi da ekonomija zemlje može da se nosi sa ratom i obećava da će masovno ulagati u granično područje Gaze koje je razoreno u napadu Hamasa 7. oktobra.

Govoreći o otetim Izraelcima Netanjahu je naglasio da mu je „srce bilo slomljeno kada se susreo sa njihovim porodicama“.

„Iskoristićemo svaku priliku da našu otetu braću i sestre vratimo u zagrljaj njihovih porodica. Njihova otmica je zločin protiv čovečnosti“, zaključio je on.

Smatra sa da su licemeri svi oni koji optužuju izraelske vojnike za ratne zločine, ističući da oni sve rade da se sačuvaju životi civila.

Netanjahu optužuje Hamas za ratne zločine, ocenjujući da „koristi građane kao živi štit“, koristi bolnice kao štabove terorista i uzima gorivo namenjeno bolnicama za snabdevanje svog rata.

„Naši saveznici u zapadnom svetu i naši partneri u arapskom svetu znaju da ako ne pobedimo, oni su sledeći u kampanji osvajanja i ubijanja sa osovine zla“, upozorio je on.

Napominje da je početna faza napada bila masovna vazdušna kampanja „kako bi se omogućilo našim kopnenim snagama da uđu što je bezbednije moguće“.

„Uklonili smo bezbroj ubica, uključujući masovne ubice. Uništili smo bezbroj štabova i terorističke infrastrukture. Tek smo na početku. To je naš drugi rat za nezavisnost. Borićemo se da odbranimo otadžbinu. Borićemo se i nećemo se povući. Zajedno ćemo se boriti i zajedno pobediti“, poručio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “OVO JE DRUGA I KONAČNA FAZA KOJU POKREĆEMO, SAM PAKAO ĆEMO SPUSTITI NA ZEMLJU: JEZIVO OBEĆANJE NETANJAHUA ZALEDILO SVET!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter