Izvor: Politiko
12.01.2024 u 19:14
1

PANIKA U SAD: Evo ko može da napadne Ameriku

Američke obaveštajne agencije veruju da militanti Hezbolaha mogu da izvrše napade unutar SAD ili da ciljaju američke diplomate u inostranstvu.

Zvaničnici veruju da bi prva meta Hezbolaha, militantne grupe koju podržava Iran, najverovatnije bilo američko osoblje na Bliskom istoku“.

„Američke obaveštajne agencije prikupljaju podatke o Hezbolahu koji sugerišu da postoji mogućnost napada i na američke trupe ili na diplomatsko osoblje u inostranstvu. Šansa za napad na američkom tlu takođe raste kako tenzije u regionu eskaliraju“, dodaje „Politiko“.

NAJUŽARENIJI DEO PLANETE: Da li će OVDE izbiti novi rat?

Međutim, zvaničnici su odbili da navedu detalje o konkretnim vrstama napada koje bi Hezbolah mogao da izvede. Prema njihovim rečima, Hezbolah „ima ekspanzivnu međunarodnu mrežu koja bi omogućila grupi da koristi svoje operativce da izvrši napad u SAD“.

U međuvremenu, obaveštajne agencije kažu da druge grupe u regionu nemaju takve sposobnosti.

„Politiko“ ističe da bi napad unutar SAD ili napad na američke trupe i diplomate u inostranstvu „bio udar na administraciju američkog predsednika Džoa Bajdena“.

Listi navodi da bi to takođe „vratilo“ Vašington nazad na Bliski istok gde besni rat Izraela i Hamasa u trenutku kada pokušava da usredsredi svoje resurse nacionalne bezbednosti na suprotstavljanje Kini i Rusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PANIKA U SAD: Evo ko može da napadne Ameriku”

  1. Koliko su zla naneli po svetu treba svi da ih napadnu,nažalost opet bi ginuo nedužan narod ,ili bolje bilderberg monstrume da lansiraju u orbitu pomoću jedne teške hipersonične krmača i par bankar ,,,,,i eto mira u svetu….

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter