Izvor: Happy BSC
23.12.2022 u 20:50
0

PARADOKS PLATNIH RAZREDA U NEMAČKOJ:Šolc godišnje inkasira 360.000 evra dok direktor železnice milion evra

Nemački parlamentarci kritikovali su činjenicu da mnogi direktori državnih kompanija zarađuju znatno više od samog kancelara Olafa Šolca. „U poređenju s platom direktora Nemačke železnice, plata kancelara Šolca deluje kao da se radi o volontiranju. Kao direktor Savezne kovnice novca kancelar bi imao mnogo manje stresno radno mesto i više nego dvostruko veću platu. To su potpuno apsurdni odnosi“, rekao je poslanik opozicione stranke Levica Jan Korte.

ŠOLC ISTAKAO DA TREBA NASTAVITI PREGOVORE SA RUSIJOM: Ako ne razgovaramo onda su manje šanse da se okončati rat

On je od ministarstva finansija nakon višestrukih pokušaja dobio informaciju o platama direktora kompanija koje su u vlasništvu države. Korte je kritikovao činjenicu da nije dobio listu sa svim podacima i nižim položajima od direktora. On sumnja da i osobe na nižim položajima u državnim kompanijama primaju višu godišnju platu od kancelara, koji zarađuje oko 360.000 evra bruto. 

„Mi treba da prestanemo s privatizacijom državnih kompanija i pripazimo kako se odnosimo prema novcu poreskih obveznika“, rekao je Korte. On se zapitao čime je opravdana plata direktora Nemačkih železnica, koja nakon povišice iznosi gotovo milion evra ili direktora državne kovnice novca od gotovo 863.000 evra bruto.

U ranijim objašnjenjima je iz vlade poručeno kako plate u državnim kompanijama moraju biti konkurentne s platama na slobodnom tržištu. Nemački predsednik godišnje s dodacima zaradi oko 300.000, a ministarka spoljnih poslova oko 200.000 evra bruto, na godišnjem nivou.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter