Izvor: HappyBSC
08.04.2022 u 21:32
0

Partneri Amerike su samo uplašeni vazali! Zapad se nije toliko distancirao od nacizma koliko želi da mi mislimo da jeste!

U večerašnjoj emisiji AKTUELNOSTI na TV HAPPY gosti su Dragomir Anđelković, analitičar, Jasmina Andrić, urednica časopisa „Odbrana i bezbednost“ i stručnjak za bezbednost i Nikola Šainović, bivši premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije.

O dešavanjima u Buči i trenutnoj situaciji u Ukrajini za emisiju AKTUELNOSTI govore naši gosti.

LJUBAN KARAN ZA „AKTUELNOSTI“: U ratu se uvek vraća ono što se zaduži

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dragomir Anđelković, analitičar

O situaciji u Ukrajini i civilnim žrtvama, Anđelković navodi da se ovde radi o pakovanju dokaza protiv Rusije, unapred se jedna strana osuđuje i izvode zaključci. 

„Zapadna javnost koja je olako prihvatila satanizaciju Srba devedesetih, sigurno je još lakše prihvatila satanizaciju Rusa“, istakao je Anđelković.

Ističe da su postojali jasni snimci ukrajinskih vojnika koji muče i ubijaju ruske zarobljenike, ali nije bilo osude, osim apela da se to razjasni, dok u ovom slučaju (Buča) nema jasnih dokaza da su Rusi to učinili, a već su osuđeni.

O dešavanjima u Buči i sličnostima sa takozvanim masakrom u Račku

On ističe da je sličnost velika.

„Potpuno je isto to“, istakao je on. Dodaje da je to jedan te isti scenario, već isproban. Ističe da NATO stratezi neće da se muče i izmišljaju nove obrasce kada već imaju oprobane u Jugoslaviji, u njihovom pohodu na Srbe.

Anđelković ističe da sve ovo što se danas dešava samo potkrepljuje što se govorilo da je udar na Srbiju samo korak na udaru na Rusiju. Dodaje da će Zapad do besvesti satanizovati Ruse.

O dešavanjima u Kramatorsku

On ističe da ova situacija koristi Ukrajini, ukrajinskoj strani i propagandi protiv Rusa.

Anđelković ističe činjenicu da do 2014. godine, dok nije krenula nasilna ukranizacija ruskog stanovništva, u Kramatorsku nijedna škola gde se odvijala nastava na ukrajinskom jeziku nije bila popunjena. To je grad sa većinski ruskim stanovništvom. Dalje dodaje da je oko 20 odsto Rusa odatle izbeglo u druge delove Donjecke oblasti i da strada rusko stanovništvo.

Anđelković ističe da SAD ne žele da se završi rat u Ukrajini i zato po svaku cenu nastavljaju sukob, slaće dronove i sve ostalo što je potrebno, što njih previše ne košta. Od Ukrajine se stvara ANTIRUSIJA.

Navodi da u Moskvi postoji jedno relevantno mišljenje, a to je da Amerikanci shvataju da Ukrajinci neće moći još dugo da izdrže, u jednom momentu će se rat završiti, naći će se neko rešenje na terenu, bar privremeno. Ali da bi SAD nastavile propagandni rat protiv Rusije, izgovori za nove pritiske,  da se ne ukidaju sankcije, zato su Sjedinjene Američke Države plasirale priču o zločinima kako bi se zahtevalo od Rusije da izađe u sustret međunarodnim istragama, da se pokrenu postupci protiv Rusije pred njihovim lažnim tribunalima. On zaključuje:

„Priprema se teren za nastavak mirnodopske agresije protiv Ruske federacije čak i kada se reši pitanje Ukrajine na ovaj ili onaj način“.

„Partneri Amerike su samo uplašeni vazali“, ističe Anđelković.

Jasmina Andrić, urednica časopisa „Odbrana i bezbednost“ i stručnjak za bezbednost

Ona ističe da ne trena nikog unapred osuđivati. Dodaje da je mržnja prema Rusima velika i sve što se sad gleda će biti posmatrano kroz tu prizmu.

Ona dalje sitiče da su interesantni satelitski snimci koji prikazuju da su tela postavljna skoro ravnomerno, što je sumnjivo, i dodaje da su Rusi naveli da su oni grad Buča napustili četiri dana pre masakra.

O dešavanjima u Kramatorsku i železničkoj stanici

Urednica iznosi detaljnije informacije o napadu balističkom raketom Točka- U. Ona navodi da je domet te rakete od 50km do 300km. Ističe da je to taktičko-balistički sistem koji ima nuklearno punjenje, ali i konvencionalno. Dodaje i da se u ovom slučaju spominje kasetno punjenje, a to je vrsta municije koja je zabranjena, jer se ona u dodiru sa zemljom raspraši. Dalje navodi da oko desetak zemalja u svetu koristi taj sistem, ali da ga Ukrajinci dominantno koriste, kao i da ga koriste mnogo više nego Rusi.

O raketnim štitovima

Ona navodi da su u Rumuniji i Poljskoj instalirani protivraketni štitovi koji su sadržali rakete presretače koje bi mogle da onesposobe većinu ruskog nuklearnog arsenala i to predstavlja direktnu pretnju Rusiji i jeste jedan od razloga zbog čega je operacija u Ukrajini pokrenuta. NATO je došao u rusko dvorište.

Ona dodaje da je 2014. godine opet formirana Nacionalna garda Ukrajine i njen zadatak je bio da okupi paravojne i neformalne organizacije i grupe koje su bile naoružane i donekle obučene, a tu je tada u sastav ušao i zloglasni AZOV koji je danas prerastao u nivo puka. Dalje navodi da su američki vojnici obučavali tu gardu i sigurno su bili u dodiru sa ozloglašenim pukom i nemoguće je da su bili distancirani od toga koliko žele to da prikažu sada.

Ističe da je bataljon AZOV sastavni deo Nacionalne garde što je nešto između policije i vojske što je još gore jer se nalaze pod formalnim lancem komandovanja.

Nikola Šainović, bivši premijer Srbije i potpredsednik vlade Jugoslavije

„Ova priča o zločinima ima za cilj da prebriše prethodno što je bilo“, istakao je Šainović.

Šainović podseća na nepoštovanje Minskog sporazuma koji je treba da obezbedi autonomiju Donbasu, a umesto toga nastavljene su borbe i napadi na Donbas. Dodaje da do tada svi koji su poginuli, sve žrtve da to za Zapad ništa nije bio ratni zločin, ništa nije smatrano za zločin. U tom smislu on navodi da sada sve osuđuju kao ratni zločin i da upravo to ima za cilj da prebriše sva dešavanja i zločine koji su prethodili trenutnoj situaciji.

On dalje dodaje da kada je u pitanju ovakav totalni sukob, ukrajainska vojska se povlači u gradove, meša civilne i vojne ciljeve. 

„Ne očekujem nikakvu pravdu, samo ratovanje informacijama i dezinformacijama“, istakao je Šainović.

Na pitanje kako komentariše trenutna dešavanja, tačnije da SAD raspoređuju raketni sistem u Slovačkoj, on kaže da svi ratovi od devedesetih do danas su samo pomeranje NATO fronta na Istok. Baza Bondstil je samo jedna od šapa za oslonac fronta koji se kreće prema Istoku. Ističe da je baza prvi istureni korak, a onda ide sve redom, uključujući i protivavionski raketni sistem. Sistem zaštite od raketnih napda, navodi Šainović, je u stvari raketni štit namenjen Rusiji. Raketni štit je namenjen Rusiji i to 15 godina pre nego što je krenuo konflikt u Ukrajini. To je sve osvajanje i uređivanje fronta prema Rusiji i dodaje da se ovde sve zapravo radi o Rusiji. Ukrajina je trenutni deo tog fronta.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter