Izvor: Sputnjik
21.09.2022 u 13:42
0

PATRIJARH KIRIL POZVAO DA SE PREVAZIĐU RAZDORI: Molimo se za svetu Rusiju

Patrijarh Moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je da se prevaziđu razdori na prostoru istorije Rusije (današnje Rusije, Ukrajine i Belorusije).

Papa Franja za nastavak dijaloga sa patrijarhom Kirilom

– Danas naša Otadžbina, istorijska Rusija, prolazi kroz teška iskušenja. Znamo šta se dešava u Ukrajini. Znamo kakva se opasnost nadvila nad ukrajinskim narodom, koji pokušavaju da izmene – iz dela Svete jedinstvene Rusije da postane država koja je suprotno ovoj Rusiji, neprijateljskoj Rusiji – rekao je patrijarh u besedi posle liturgije u Zahatjevskom manastiru u Moskvi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovom mišljenju, „veoma je važno da se u našim srcima ne pojavi osećanje da je tamo neprijatelj”.

– Stoga, mi se danas i molimo Gospodu da Gospod smiri Rusiju, da se sveta Rusija ponovo ujedini u smislu da nikakva svađa i podela ne muče naslednike te jedinstvene svete Rusije. I danas, kada se sećamo pobede našeg naroda u Kulikovskoj bici, molimo se da, bez posebnih bitaka i krvoprolića, dođe prava pobeda, koja bi nam ponovo vratila duhovno jedinstvo, mir, blagostanje i međusobnu ljubav – rekao je patrijarh.

– Neka se pokrov Carice Nebeske prostire nad njenim nasleđem – nad svetom Rusijom, neka se sveti svetitelji Božiji, podjednako proslavljeni i poštovani u Rusiji i Ukrajini, u Belorusiji i drugim krajevima istorijske Rusije, pomole danas za nas nedostojne i naoružaju nas pravim mislima, pravim rečima, ali što je najvažnije – pravim delima, kroz koja bi mir i blagostanje mogli doći na zemlju svete Rusije – zaključio je svoju besedu poglavar RPC.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter