Izvor: happy
13.02.2024 u 14:13
0

PEDOFIL KOJI JE UBIO SARU (8) IZBODEN U ZATVORU: „Izboden je i prekriven krvlju“

Do napada je došlo za vikend, a njegove povrede nisu opasne po život, rekao je izvor iz zatvora

Pedofil koji je ubio malu Saru Pejn (8) povređen je nakon napada u zatvoru maksimalne sigurnosti u Velikoj Britaniji, piše Mirror,a prenosi Telegraf.

Roj Viting, osuđen na doživotnu robiju 2002. godine zbog ubistva osmogodišnje Sare Pejn, više puta je izboden u zatvoru u Vejkfildu, tvrdi izvor.

Zatvorski čuvari pojurili su da spasu Vitinga i pruže mu lečenje nakon napada za vikend. Kako se dodaje, njegove povrede nisu opasne po život.

„Vitinga mrze u zatvoru. Izboden je i prekriven krvlju. Pokušali su da ga ubiju“, rekao je izvor.

Mirror piše da je Viting bio predmet ponovljenih napada iza rešetaka u zatvoru. U zatvoru se nalazi 600 najopasnijih britanskih zatvorenika, uključujući „čudovište iz Sohama“ Iana Hantlija (50).

Godine 2002. ubica Riki Tregaskis posekao je Vitingovo lice žiletom. Incident je ostavio Vitinga sa ožiljkom na desnom obrazu. A devet godina kasnije dvostruki ubica Geri

Vinter (53) ušunjao se u njegovu zatvorsku ćeliju i napao ga naoštrenom plastičnom drškom četke za toalet. Kasnije je na sudu rekao da je ozloglašenog ubicu dece ubo u oba oka. Vrh njegovog improvizovanog oružja se slomio i ostavio komad plastike u Vitingovoj očnoj duplji. Do napada je došlo i 2018. godine, podseća Mirror.

Viting je pre više od dve decenije oteo malu Saru iz polja u blizini kuće njene bake i deke. Sara se igrala žmurke sa sestrom i dva brata kada ju je oteo 1. jula 2000. godine u Zapadnom Saseksu.

Viting je sledećeg dana ispitan u vezi sa njenim nestankom, ali je pušten, da bi ga ponovo uhapsili 31. jula.

Odmah je pokrenuta potraga za njom, dok su njeni roditelji molili javnost da im pomogne da pronađu njihovu ćerku.

Policija je posle nekoliko dana upozorila njene roditelje da se „pripreme na najgore“ i da njihova ćerka verovatno više nije živa.

Posle 17 dana potrage, pronađeno je telo devojčice oko 25 km od mesta odakle je nestala.

Viting je odbio da prizna zločin ali je proglašen krivim za ubistvo u decembru 2001. godine i osuđen na doživotnu.

Visoki sud u Londonu je 2010. godine smanjio njegovu minimalnu kaznu od 50 godina na 40.

Viting je 1995. godine oteo devetogodišnju devojčicu i podvrgnuo je užasnom seksualnom napadu. Uhapšen je i dobio četiri godine zatvora zbog otmice i napada. Međutim, pušten je na slobodu posle dve godine i pet meseci.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter