Izvor: RT
11.02.2024 u 02:05
0

PESKOV O VAŽNOSTI PUTINOVOG INTERVJUA: Prilika da se stav Moskve čuje na Zapadu

SAD i Britanija kontrolišu glavne medijske kuće i zato je važno ljudima dati priliku da čuju ruski stav, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ntervju ruskog predsednika Vladimira Putina sa američkim novinarom Takerom Karlsonom ove nedelje pružio je sjajnu priliku ljudima na Zapadu da sami sebe nateraju da razmisle, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dvočasovni intervju, koji se u velikoj meri bavio odnosima između Moskve i Kijeva, omogućio je da se Putin čuje na Zapadu, ocenio je Peskov, koji je dodao da brojka od više od 100 miliona pregleda na Iksu, prikupljenih u samo jednom danu, ne mora nužno biti jednaka univerzalnoj podršci gledalaca.

„Ne možemo očekivati da će naše gledište dobiti podršku. Nama je glavno da se naš predsednik čuje. A, ako se čuje, to znači da će više ljudi razmišljati o tome da li je u pravu ili ne. Oni će bar misliti“, rekao je Peskov.

Portparol se takođe osvrnuo na Putinove primedbe tokom intervjua da je teško odupreti se zapadnoj propagandi, tvrdeći da SAD i Britanija kontrolišu glavne medijske kuće.

„Anglosaksonci, na ovaj ili onaj način, poseduju sve najveće emitere, sve najveće novine i tako dalje. I u ovom kontekstu, glavna stvar je dati ljudima priliku da se upoznaju sa našim gledištem. I u tom pogledu, ovo je veoma dobra prilika“, istakao je Peskov.

Vašington je svestan stava Moskve, ali mu nedostaje „politička volja“ da se uključi u pregovore sa Rusijom, rekao je portparol Kremlja, pa je istakao:

„Američke vlasti veoma dobro znaju našu poziciju, savršeno su svesne svih Putinovih ključnih stavova.“

Međutim, dodaje Peskov, SAD nisu pokazale nikakvu spremnost da se stvarno uključe u pregovore sa Rusijom.

Intervju, koji je objavljen u četvrtak, prvi je razgovor između jedne američke medijske ličnosti i ruskog predsednika od početka sukoba između Moskve i Kijeva početkom 2022.

Pokrivao je širok spektar tema, a uglavnom se vrteo oko neprijateljstva koja su u toku.

Ruski predsednik je takođe ponudio poduži pregled vekovne zajedničke istorije između Rusije i Ukrajine, tvrdeći da je potonju dugo koristio Kolektivni Zapad da se suprotstavi Moskvi nakon raspada SSSR-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter