Izvor: BSC Happy
06.04.2023 u 13:55
0

„TAKTIČKO NUKLEARNO NAORUŽANJE JE NAŠ ODGOVOR NATO“: Peskov uzdrmao Zapad!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je transatlantski savez predvođen SAD taj koji se širi prema Rusiji, a ne obrnuto, i da je stoga Moskva morala da preduzme korake da odbrani sopstvenu bezbednost.

Stoltenberg je u sredu rekao da taj potez Rusije osporava nedavnu zajedničku rusko-kinesku izjavu u kojoj se navodi da zemlje ne bi trebalo da razmeštaju nuklearno oružje van svojih granica. 

– NATO se širi prema Rusiji, a ne Rusija svoju vojnu infrastrukturu vodi ka granicama NATO-a –  rekao je Peskov u četvrtak, upitan da odgovori na Stoltenbergove primedbe.

„SRBIJU NEMILOSRDNO PRITISKAJU DA NAM POSTANE NEPRIJATELJ“: Peskov o teškoj poziciji Beograda!

Finska se pridružila NATO alijansi u utorak, udvostručivši dužinu kopnene granice alijanse sa Rusijom, a trebalo bi da se pridruži i Švedska – potezi izazvani slanjem svojih oružanih snaga Rusije u susednu Ukrajinu prošle godine. 

Moskva je rekla da će pomno pratiti bilo kakvo vojno raspoređivanje NATO-a u Finskoj i reagovati u skladu sa tim.

 – Ovaj pokret doprinosi našoj zabrinutosti i brizi za našu bezbednost… i mi preduzimamo mere da obezbedimo našu bezbednost. I tako će biti svaki put kada se NATO približi našim granicama, kako bi ponovo izbalansirao bezbednosnu arhitekturu na kontinentu –  Peskov je rekao.

Predsednik Vladimir Putin ugostio je svog beloruskog kolegu Aleksandra Lukašenka u Moskvi na razgovorima, na kojima će se verovatno razgovarati o pitanju ruskog raspoređivanja nuklearnog oružja kod svog suseda.

DRAMA U JAPANU: Nestao vojni helikopter sa 10 osoba!

Rusija nije dala jasan rok za premeštanje taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiju, ali Putin je rekao da bi izgradnja skladišta trebalo da bude završena do početka jula.

To će biti prvo raspoređivanje dela ruskog nuklearnog arsenala van njenih granica od raspada Sovjetskog Saveza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter