Izvor: BSC Happy/Kurir.rs
26.06.2023 u 12:41
1

NATO O POBUNI U RUSIJI: „Putin je napravio veliku stratešku grešku“ – govore bez SRAMA

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO, izjavio je danas da je prekinuta pobuna ruske plaćeničke grupe „Vagner“ tokom vikenda pokazala razmere strateške greške koju je Kremlj napravio pokretanjem rarta u Ukrajini.

STOLTENBERG RAZOČARAO KIJEV: Bolan udarac za Ukrajinu

To prenosi Rojters koji navodi da Rusija, dva dana nakon pobune, nastoji da povrati mir u zemlji nakon brzog napredovanja vagnerovaca u subotu, koje je okončano zaustavljanjem juriša na Moskvu i povlačenjem iz grada Rostov na Donu, koji su prethodno zauzeli na jugu Rusije, natrag u svoje baze, u skladu sa sporazumom sa Kremljom koji im garantuje bezbednost.

Navodi se da njihov komandant Jevgenij Prigožin treba da pređe u Belorusiju, po odredbama sporazumu u kojem je posrednik bio beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

Događaji tokom vikenda su unutrašnje pitanje Rusije i još jedan pokazatelj velike strateške greške koju je predsednik (Vladimir) Putin učinio nelegalnom aneksijom Krima i ratom protiv Ukrajine – izjavio je Stoltenberg novinarima tokom posete litvanskoj prestonici Viljnusu, u kojoj će sredinom jula biti održan samit NATO.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NATO O POBUNI U RUSIJI: „Putin je napravio veliku stratešku grešku“ – govore bez SRAMA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter