Izvor: TANJUG
15.11.2022 u 14:34
0

PODOLJAK OPTUŽIO LAVROVA DA SPREČAVA DOSTIZANJE MIRA U UKRAJINI! „Rat se nastavlja zbog nespremnosti da se zaustavi ubistvo“

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak optužio je danas ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da sprečava dostizanje mira u Ukrajini, a nakon što je šef ruske diplomatije rekao da Kijev odugovlači sa rešavanjem sukoba.

PODOLJAK O MIROVNIM PREGOVORIMA: SAD nas ne pritiskaju! Amerikanci su naši saveznici i podržavaju nas u svemu!

– Ruska Federacija je ta koja je napala Ukrajinu. Ruska Federacija granatira naše gradove. Ruska Federacija vrši genocid uništavajući energetsku infrastrukturu. Ali Ukrajina odugovlači sukob? Rat se i dalje nastavlja samo zbog javne manipulacije Lavrova i nespremnosti da se zaustavi ubistvo – napisao je Podoljak na Tviteru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Lavrov je saopštio ranije danas da je razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o sukobu u Ukrajini i da im je skrenuo pažnju da Kijev odugovlači s bilo kakvim mogućim rešenjem.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ranije danas u obraćanju putem video veze pozvao učesnike samita G20, uključujući predsednika SAD DŽozefa Bajdena i predsednika Kine Si Ðinpinga, da usvoje ukrajinsku formulu mira od 10 tačaka i okončaju rat „pravedno i na osnovu Povelje UN i međunarodnog prava“.

Šef ruske diplomatije je u svom današnjem obraćanju novinarima naglasio da Ukrajina odbija da razgovara sa Moskvom i da predlaže nerealne uslove za mir.

Lavrov je rekao da Zelenski „ne sluša savete Zapada o pregovorima sa Rusijom“ i da je njegova retorika prilikom obraćanja liderima G20 bila „rusofobna i agresivna“, uz napomenu da Moskva ne odustaje od pregovora sa Kijevom, navela je agencija RIA Novosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter