Izvor: RT
14.04.2024 u 21:20
3

IZRAELCI GRIZU NOKTE, A I CEO SVET: IRANSKI ŠEF DIPLOMATIJE razgovarao sa LAVROVOM – KREĆEMO…

Iranski ministar obavestio je ruskom kolegu o odgovoru Teherana na napad u Damasku

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan obavestio je u telefonskom razgovoru svog ruskog kolegu Sergeja Lavrova o odgovoru Teherana na izraelski vazdušni napad na ambasadu u Damasku, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

„Fokus je bio na situaciji na Bliskom istoku, a šef iranskog ministarstva spoljnih poslova obavestio je svog ruskog kolegu o merama koje je Teheran preduzeo kao odgovor na izraelski vazdušni napad na konzularno odeljenje iranske ambasade u Damasku“, rečeno je u saopštenju.

Sagovornici su istakli da bi „dodatna eskalacija situacije u regionu i nove opasne provokativne akcije mogle dovesti do povećanja napetosti na Bliskom istoku“.

URGENTNO! SVET PUCA NA DVA DELA: IZRAEL drži sednicu RATNOG ŠTABA, TEHERAN odmah pozvao LAVROVA – dobrodošli u TREĆI SVETSKI RAT (VIDEO)

„Sprečavanje ovakvih scenarija i otklanjanje njihovih uzroka trebalo bi da budu predmet posebne prioritetne pažnje Saveta bezbednosti UN“, istakli su u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ministarstvo je dodalo da je tokom razgovora potvrđeno da se obe strane zalažu za hitan prekid vatre u Pojasu Gaze, rešavanje najhitnijih humanitarnih problema i stvaranje jakih uslova za direktne pregovore u skladu sa rezolucijama UN o rešenju dve države.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “IZRAELCI GRIZU NOKTE, A I CEO SVET: IRANSKI ŠEF DIPLOMATIJE razgovarao sa LAVROVOM – KREĆEMO…”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter