Izvor: Alo.rs
29.11.2023 u 12:28
0

POKLONIO OSTRVO U DUBAIJU ZA MANJU ZATVORSKU KAZNU: Vredno je oko 80 miliona evra, bos Kamore vodio narko-kartel sa BALKANCEM

Rafaele Imperijale, trgovac drogom koji je postao doušnik, predao je italijanskim vlastima veštačko ostrvo koje poseduje u blizini obale Dubaija u nadi da će dobiti manju zatvorsku kaznu.

„POGLEDAJTE ŠTA JE DROGA URADILA MOM SINU ZA SEDAM MESECI“: Očajna majka zajecala, život mu je uništen (FOTO)

Ova informacija objavljena je tokom suđenja u Napulju u ponedeljak.

Reč je o procesu u kojem je oko 20 optuženih, uključujući Imperijalea, zvanog Šef Van Gogova (Il boss dei Van Gogh), ozloglašenog međunarodnog trgovca drogom koji je bio bos Kamore, napuljske kriminalne organizacije.

On je bio u bekstvu pet godina, a uhapšen je u Dubaiju u avgustu 2021. i izručen Italiji u martu prošle godine.

Prema navodima istražitelja kupio je ostrvo, nazvano Tajvan, dok se skrivao. Vrednost ostrva procenjuje se na 60 do 80 miliona evra i deo veštačkog arhipelaga uz obalu Ujedinjenih Arapskih Emirata nazvanog Svet i oblikovanog kao karta globusa.

Britanski Gardijan piše da Imperijale pokušava da pokaže spremnost na saradnju s vlastima u nadi da će dobiti manju kaznu.

– Jasno je da Imperijale želi blažu kaznu. Procenjujemo valjanost njegovih izjava, ali čini se da nema sumnje u njihovu istinitost – rekao je tužilac Mauricio de Marko.

Imperijale je kriminalnu karijeru započeo u kafiću u Amsterdamu, gde je prodavao kanabis.

Veruje se da je bio vođa navodnog super narkokartela, zajedno s bivšim najtraženijim holandskim kriminalcem Riduanom Tagijem, irskim šefom bande Danijelom Kinahanom i bosanskohercegovačkim trgovcem drogom Edinom Gačaninom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter