Izvor: BSC HAPPY
05.11.2023 u 07:53
0

POLICIJA PEGOVARA SA NAPADAČEM: Talačka kriza u Hamburgu traje već 11 sati! Otac (35) drži ćerku (4), tražio pregovarača koji govori turski (VIDEO)

Na aerodromu u Hamburgu već više od 11 sati traje talačka kriza, kako je tamošnja policija označila slučaj muškarca (35) koji je sinoć upao automobilom marke „Audi“ na pistu ispred aviona, pucao i bacio dva molotovljeva koktela, a pri tome u vozilu drži 4-godišnju ćerku.

Otprilike 11 sati nakon sukoba, koji je počeo oko 20:30. po lokalnom vremenu, policija je saopštila da je uspostavila kontakt sa muškarcem u automobilu. Policija je ranije saopštila da je bio u pratnji deteta putnika i da veruju da je situacija u pitanju „spor oko starateljstva“.

Muškarac je ispalio najmanje jedan hitac u vazduh, rekla je Sandra Levgrun, portparolka hamburške policije, u intervjuu objavljenom na društvenim mrežama. Ona je rekla da nema izveštaja o povređenima. Rano su primećena dva manja požara na asfaltu, iako su vlasti i dalje pokušavale da utvrde da li ih je muškarac podmetnuo.

DRAMA NA AERODROMU! Muškarac se zabarikadirao sa decom u automobilu i puca na policiju! (VIDEO)

Putnici u avionu u blizini vozila i drugih aviona su evakuisani i odvedeni u obližnji hotel, saopštila je policija.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako teško naoružani policajci prate grupu putnika preko asfalta do autobusa.

Žena koja je postavila video, Alina Tuider, 32, rekla je da se njen let kući za Beč pripremao za poletanje nešto posle 20 sati kada se avion zaustavio.

– Videli smo naoružanu policiju kako trči preko polja pored našeg aviona“, rekla je gospođa Tuider u telefonskom intervjuu, dodajući da je njen let do tada bio prizemljen oko sat vremena. „Tako da smo znali da se nešto dešava.”

U jednom trenutku joj se učinilo da je čula pucanj pre nego što je kasnije saznala za naoružanog vozača iz vesti na svom telefonu.

Oko ponoći po lokalnom vremenu policija je evakuisala njen avion i ona je kasnije odvedena u hotel.

Portparolka aerodroma Katja Brom rekla je u mejlu da je policija odgovorila na aerodrom u 20.24. po lokalnom vremenu, što ga je navelo da obustavi poletanje i sletanje.

Dvadeset sedam letova je tada otkazano, dodala je ona, što je pogodilo oko 3.200 putnika.

U saopštenju objavljenom nešto pre 6 sati ujutru, policija je rekla da će letovi ostati obustavljeni na neodređeno vreme dok se policijska operacija nastavlja i poručila ljudima da se drže dalje od aerodroma.



PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter