Izvor: Kurir.rs
09.01.2023 u 16:16
0

POLJSKA FORMIRA NOVU 1. PEŠADIJSKU DIVIZIJU: „Imaće južnokorejske tenkove i haubice, a pokrivaće granicu prema Belorusiji!“

Kako javljaju poljski mediji 1. pešadijska divizija biće opremljena poptuno novom opremom.

Ministar nacionalne odbrane Poljske mariuš Blaščak saopštio je da ta država napravi 1. pešadijsku diviziju koja će kako je sapšteno biti razmeštena na istoku zemlje prema Belorusiji i prema ukrajinskoj granici.

POLJSKA POSTAJE TENKOVSKA SILA ZAPADNE EVROPE SA 1.360 TENKOVA: Osim M1 Abramsa i K-2 kupuje 96 borbenih helikoptera Apač!

Kako je saopšteno sedište nove divizije biće u Ceranovu. Ono što je interesantno jeste da će u sastavu ove divizije biti i tenkovski bataljon. Opunomoćenik za formiranje divizije postao je brigadni general Norbert Ivanovski.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od oklopa južnokorejskim tenkovima K-2 i samohodnim haubicama K-9 koje su početkom decembra 2022. stigle u Gdanjsk, a ceo proces isporuka tenkova i haubica biće završena 2026.

Osim samohotki tu će biti i artiljerijskim raketnim bacačima WR-40 Langusta, koji se nalaze u naoružanju poljske vojske od 2010. i automatskim bacačima raketa kalibra 120 mm RAK koji se nalaze montirani na borbena vozila točkaše Patria-odnosno poljsku verziju Rosomak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter