Izvor: Kurir.rs
30.10.2022 u 15:09
0

POZADINA BITKE ZA SEVASTOPOLJ: Da li su ukrajinski pomorski dronovi oštetili i raketnu fregatu Admiral Makarov?!

Eho ukrajinskog napada na Sevastopolj kada je devet bespilotnih letelica Bajraktar TB-2 i sedam besposadnih autonomnih pomorskih dronova napravilo haos i dalje odjekuje.

BITKA ZA SEVASTOPOLJ: Crnomorska flota napadnuta sa neba i iz vode, oštećen ruski minolovac!

Kako je saopštilo rusko ministarstvo odbrane u napadu minolovac klase Natja (projekat 266M) „Ivan Golubec“ Crnomorske flote zadobio je „manju štetu“ u ukrajinskom napadu na ciljeve u Sevastopolju na Krimu. U napadu je oštećena i barijerna mreža u zalivu Južni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Međutim još u subotu popodne izvori na Zapadu spominju i da je prema nezvaničnim izvorima i metama napada oštećena u napadu i fregata Admiral Makarov. Iako dokaza nije bilo, priča se promenila kada su Ukrajinci objavili snimak sa besposadnih autonomnih pomorskih dronova i od kojih se jedan upravo odnosi na raketnu fergatu Projekat 11356P Admiral Makarov Crnomorske flote.

Na Telegramu pojavile su se informacije posle snimka na kojoj se vidi brod sličan raketnoj fregati Admiral Makarov i da ga je u poslednjem delu snimka pogodio besposadni autonomni pomorski dron, dok je plovio izvan Sevastopolja.

U nepotvrđenim informacijama dron ili više njih oštetili su korito i palubu raketne fregate. Takođe navodi se da je onesposobljena radarska oprema, sistem za upravljanje vatrom na brodu i sistem za komunikaciju, kao i da među posadom ima povređenih.

Osim minolovca navodno je u napadu besposadnih autonomnih pomorskih dronova oštećen transportni brod, verovatno napola potopljen, a potopljeni su i dva brza čamca.

Za sada ove informacije je nemoguće potvrditi ili opvrgnuti, ali po snimcima, koje je objavila ukrajinska strana vide se besposadni autonomni pomorski dronovi kkao plove blizu broda koji je identični kao i Admiral Makarov.

Inače ono što je interesantno u ovoj priči, ako je zaista tačno i da je ova raketna fregata oštećena je ta što je brod Admiral makarov posle potapanja raketne krstarice Moskva postao zastavni, odnosno komandni brod Crnomorske flote.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter