Izvor: Tanjug
10.08.2022 u 20:13
1

Požar koji je progutao najmanje polovinu velikog naftnog postrojenja na zapadu Kube preti da pogorša energetsku krizu u zemlji!

Požar koji je progutao najmanje polovinu velikog naftnog postrojenja na zapadu Kube i zapretio da pogorša energetsku krizu u zemlji, uglavnom je pod kontrolom posle gotovo pet dana, saopštili su zvaničnici.

Plamen koji je nedavno zahvatio četvrti rezervoar u postrojenju sa osam rezervoara u Matanzasu skoro je ugašen, iako je treći rezervoar i dalje u plamenu i okružen dimom, izjavio je jedan od kubanskih vatrogasaca, preneo je AP.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U požaru je nastradala najmanje jedna osoba, povređeno je 128, a 14 vatrogasaca se vode kao nestali.

Zvaničnici su morali da evakuišu više od 4.900 ljudi i zatvore ključnu termoelektranu nakon što je ostala bez vode, što je izazvalo zabrinutost da će doći do novog nestanka struje, pored onog koji je vlada najavila prošle nedelje za Havanu.

Predsednik Kube Migel Dijas-Kanel oprezno je pohvalio rad lokalnih vatrogasaca i specijalnih timova koje su poslali Meksiko i Venecuela.

Ruski div u proizvodnji čelika Evraz prodaje svoje severnoameričke podružnice! Traže se kupci!

„(Utorak) je bio dan pobede, ali ne možemo biti previše samouvereni“, napisao je on danas na Tviteru.

„Opasnost vreba““, istakao je Dijas-Kanel.

Požar je izazvan udarom groma u naftno skladište u kubanskom gradu Matanzasu u petak.

Matanzas je najveća kubanska luka za prijem sirove nafte i goriva, a zemlja se oslanja na naftu za proizvodnju većeg dela električne energije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Požar koji je progutao najmanje polovinu velikog naftnog postrojenja na zapadu Kube preti da pogorša energetsku krizu u zemlji!”

  1. Žao mi je tog ponosnog naroda Kube.
    U prethodnih 60 godina izdržao je ono što bi malo koji narod izdržao a ipak nije klonuo duhom.Čak je, iako izolovan i izložen propagandnim i drugim napadima,postigao vrhunske i u svetu priznate rezultate u medicini,sportu i drugim oblastima.
    Ubeđen sam da će i ove(nebih se kladio-slučajne) probleme uspešno rešiti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter