Izvor: Tanjug
27.08.2021 u 19:12
0

Predstavnici Francuske razgovarali sa talibanima o evakuaciji iz Kabula

 Predstavnici Francuske prethodnih su dana u Dohi razgovarali s predstavnicima talibana o tome kako da se olakša evakuacije iz glavnog grada Avganistana, saopštilo je danas francusko ministarstvo spoljnih poslova.

VAŽNO: 

U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Zanemarujemo bogatstvo prirode kojom smo okruženi, zdrava hrana je svuda oko nas

NE PROPUSTITE EMISIJU „SAVETNIK“: Svaki problem ima rešenje – brzo, tačno i jasno do pravih odgovora! (OD PONEDELJKA U 13.00 ČASOVA, HAPPY TV)

Siniša Mali: POVEĆAVA SE NEOPOREZIVI DEO ZARADE!

BELIVUK I NJEGOVA EKIPA OSTAJU IZA REŠETAKA!

Jedan od portparola talibana Suhail Šahin potvrdio je ranije putem Tvitera da se francuska delegacija susrela sa talibanima u Kataru u četvrtak kako bi razgovarali o situaciji na terenu u Avganistanu.

To je bio prvi zvanični sastanak Francuske i talibana, otkako su militanti preuzeli kontrolu kad Kabulom 15. avgusta.

„Operativni kontakti sa predstavnicima talibana su zaista održani prethodnih dana, kako u Kabulu, tako i u Dohi, sa ciljem da se olakša evakuacij“, navelo je ministarstvo spoljnih poslova Francuske.

Ministar za evropska pitanja Klemon Bon rekao je danas da bi Francuzi mogli da nastave s evakuacijama posle petka uveče, iako je dan ranije Francuska najavila obustavu izvlačenja ljudi posle tog termina.

Francuska je dosad evakuisala više od 2.500 ljudi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter