Izvor: tanjug
26.09.2021 u 19:45
0

PRELIMINARNI REZULTATI U NEMAČKOJ: Blaga prednost SPD!

Kao što su i nagoveštavale prognoze na osnovu ispitivanja glasača, Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) i vladajuća CDU/CSU vode tesnu bitku za prvu poziciju na danas održanim parlamentarnim izborima.

Prema prvim preliminarnim rezultatima na osnovu malog uzorka prebrojanih glasova, SPD vodi sa 24,9 odsto glasova po ARD-u, a po ZDF-u sa 25,6 procenata.

CDU/CSU trenutno je osvojila 24,7, odnosno 24,4 odsto glasova.

PROČITAJTE JOŠ: U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Da li se na Kosovu sprema nova „Oluja“, koliko je Srbija zgranuta napadom Vidojkovića na Vučića? SAMO NA TV HAPPY!

Na trećem mestu su Zeleni sa 14,8, odnosno 14,7 odsto glasova.

Zatim slede FDP sa 11,2, odnosno 11,6 odsto, i Alternativa za Nemačku (AfD) 11,3 i 10,3 odsto, prema prvim preliminarnim rezultatima nemačkih televizija ARD i ZDF.

U Bundestag ulazi još jedino levica „Linke“ sa pet odsto glasova.

PROČITAJTE JOŠ: DARKO MLADIĆ: Zabrinut sam zbog situacije sa ocem, komplikuje mu se zdravstveno stanje!

Ovi rezultati ukazuju na tesnu borbu do poslednjeg prebrojanog glasa, a potom i na duge koalicione pregovore.

Inače ovi izbori su po mnogo čemu rekordni, kako po broju glasača putem pošte koji se procenjuje na više od 40 odsto, tako i po broju stranaka koje učestvuju, a ima ih 47.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter